Четвер, 28.03.2024, 11:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Березень » 13 » Робота бібліотеки з внутрішньо переміщеними особами
14:47
Робота бібліотеки з внутрішньо переміщеними особами

У рамках реалізації проекту «Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами» 12 березня 2015 року у центральній бібліотеці ім. М. Лермонтова було проведено семінарське заняття на тему «Робота бібліотеки з внутрішньо переміщеними особами (ВПО)». Його метою було отримання бібліотекарями мелітопольської ЦБС знань та навичок, необхідних для надання бібліотечно-інформаційних послуг внутрішньо переміщеним особам з Донецької та Луганської областей.

Відкрила семінар провідний методист ЦБС Л.Ф. Кривошликова доповіддю про статус та особливості внутрішньо переміщених осіб як окремої групи користувачів. У її виступі були проаналізовані юридичні, психологічні та соціальні особливості надання послуг внутрішньо переміщеним. 
У процесі їх обслуговування стануть в нагоді знання, які отримали учасники заходу, ознайомившись з презентацією «Психологічні особливості роботи з ВПО», яку підготувала та продемонструвала Любов Федорівна.

 

Щоб стати ефективними центрами підтримки людей зі сходу України на базі Інтернет-центру центральної міської бібліотеки у лютому 2015 року відбулося відкриття «Контактного центру для тимчасових переселенців».
Тому актуальною була консультація  в. о. директора мелітопольської ЦБС І.С. Єфименко щодо мети, основних завдань  та порядку користування Контактним центром. Інна Сергіївна також наголосила, що з квітня 2015 року Контактний центр розширює спектр своїх послуг та впроваджує  безкоштовні тренінги з комп'ютерної грамотності для переселенців.

Першою ластівкою в спробах обслуговування тимчасових переселенців став «Інформаційний куточок  для ВПО», який організували у читальному залі  центральної бібліотеки ще у 2014 році, коли Мелітополь зіткнувся з потоком перших переселенців зі сходу України та Криму. Про специфіку організації цієї експозиції розповіла завідувач відділу обслуговування ЦГБ Ю.А. Долинська.

Велику допомогу у роз’ясненні процедур, що стосуються питань грошової допомоги, пенсії, видачі паспортів, обліку та реєстрації місця проживання внутрішньо переміщених осіб надають інформаційні буклети, які розробили співробітники Інтернет-центру центральної бібліотеки.

Після закінчення занять бібліотекарі мелітопольської ЦБС отримали завдання використовувати в роботі рекомендації семінарського заняття, організувати інформаційні зони та оформити буклети для внутрішньо переміщених осіб у своїх бібліотеках.

Переглядів: 1377 | Додав: admin | Теги: внутрішньо переміщені особи, Мелітополь, семінар, бібліотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі