П`ятниця, 29.03.2024, 02:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Грудень » 4 » Зустріч з «живими книгами»
16:02
Зустріч з «живими книгами»

"МИ РІЗНІ, АЛЕ РІВНІ" - під такою назвою бібліотека ім. Т. Шевченка організувала «Живу бібліотеку» в рамках проекту «Відкрий Мелітополь у своєму серці». З метою згуртування мешканців міста та сприяння толерантному ставленню їх між собою, на зустріч були запрошені мелітопольці різних вікових категорій, внутрішньо переміщені особи та люди з інвалідністю.

Після знайомства присутні поспілкувалися з «живою книгою», в ролі якої був Ілля Возняк, учень Мелітопольського училища культури, який в зв’язку з подіями на Сході нашої країни разом з сім’єю приїхав з Донецька у Мелітополь. Ілля розповів присутнім свою історію, поділився досвідом адаптації у нашому місті та відповів на запитання читачів. Учасники заходу від щирого серця побажали хлопцю, щоб ніякі перешкоди не стали на заваді здійснення його мрій і досягнення життєвого успіху.

Після цього ведучі запросили всіх взяти участь в іграх та виконати творчі завдання. Присутні розділилися на групи і складали «Абетку миру».

На кожну букву алфавіту треба було придумати слово, яке б вказувало на основні цінності, необхідні для збереження миру, єдності, дружби народів, любові до людей і землі. Також був оформлений і презентований творчій колаж з побажаннями миру, добра, єдності та щастя.

  

Ідея цінності кожної людини як особистості була представлена на прикладі картоплі. Кожен учасник отримав по картоплині і мав запам’ятати особливі прикмети свого клубня. Після цього картоплю знову перемішали - і кожен мав знайти свою картоплину за її індивідуальними відзнаками.

 

Основною лінією, яка пронизувала цей захід, стала тема єдності, доброзичливого ставлення до кожної людини. Чаювання, яким закінчився захід, пройшло в теплій та дружній атмосфері, завдяки тісному спілкуванню під час виконання завдань. Наприкінці заходу присутні ознайомились із тематичною книжковою викладкою.

Проведення «Живої бібліотеки» стало можливим завдяки участі мелітопольської громади в Проекті «Сприяння відбудові та сталому розв`язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що впроваджується Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансування Європейського Союзу.

Переглядів: 515 | Додав: admin | Теги: Жива бібліотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі