Четвер, 25.04.2024, 09:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Травень » 5 » Зустріч з ветераном Другої світової війни
16:09
Зустріч з ветераном Другої світової війни

  71 рік відділяє нас від пам'ятного травня 1945 року, але ми знову і знову повертаємося в пам'яті до тих далеких, сповнених великою мужністю воєнних років. Напередодні Дня Перемоги на зустріч-реквієм «Знов білим цвітом вкрилися сади, і знов приходить свято Перемоги» співробітники читального залу центральної бібліотеки ім. Лермонтова запросили ветерана Другої світової війни Ігнатія Кіндратовича Підгорбунського. Герой-земляк, чудовий оповідач, поділився з присутніми спогадами про свою бойову юність.

  Ігнатій Кіндратович зустрів війну в Макушинському сільгосптехнікумі Курганської області - мріяв стати агрономом.  У жовтні 1941 року добровольцем пішов на фронт. Ігнатію тоді було всього 18 років. Війну почав у розвідувальному взводі дев'ятого батальйону першої лижної бригади Карельського фронту. Під час виконання бойового завдання отримав серйозне поранення. Якби не його командир, так і залишився б лежати в білому мовчанні Заполяр'я назавжди. А потім була учбова рота зв'язку. В серпні 1942 року - знову фронт в Сухінічі Смоленської області. Службу ніс він телефоністом в 217-ї стрілецькій дивізії. В її складі пройшов Орловсько-Курську дугу. А в грудні 1944 року його забрали в школу контррозвідки «СМЕРШ».  По її закінченні Ігнатія залишили в особливому відділі 48-ї армії. День Перемоги молодший лейтенант Ігнатій Підгорбунський зустрів під Кенігсбергом (зараз Калінінград). Після 9 травня частину перевели на Північний Кавказ в Краснодар, і вже до пенсії він служив у контррозвідці.

  Оповіді ветерана з цікавістю слухали учні спеціалізованої школи-інтернату "Творчість" та  гімназії № 5. Школярі довго не відпускали Ігнатія Кондратовича, ставлячи йому чисельні питання про його бойовий шлях.

 

  На згадку про зустріч почесному гостю подарували квіти та солодощі, подякувавши за його мужність і героїзм та побажавши довгих років життя і міцного здоров’я. 

 

  Гості заходу мали можливість ознайомитися з панорамною виставкою «Пам'ять не знає сивини», оформленою в вітринах бібліотеки.

  Книги, альбоми, газетні та журнальні статті, представлені на виставці, допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів.

Переглядів: 590 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі