Є захворювання, перемога над якими залежить не тільки від медиків, а й від самого населення, від його санітарної грамотності. До таких захворювань належать, насамперед, харчові отруєння, про які і говорила 22 лютого в читальному залі ЦМБ ім. М. Лермонтова лікар-гігієніст вищої категорії Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів м. Мелітополя Морозова Наталія Володимирівна. Співробітники та читачі бібліотеки за круглим столом дізналися, які є збудники «невидимки» і як вони потрапляють до людини.
Наталія Володимирівна в доступній формі розповіла про причини виникнення кишкових інфекцій, про важливість дотримання заборон на вживання в їжу певних видів продуктів, а також нагадала про «золоті» правила профілактики, які допоможуть уникнути неприємностей та про небезпечних наслідків в разі недотримання цих правил.