П`ятниця, 29.03.2024, 00:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Листопад » 29 » Зустріч з харківською художницею Олесею Вакуленко
11:21
Зустріч з харківською художницею Олесею Вакуленко

26 листопада в дитячій бібліотеці "Мальвіна" відбулась зустріч з молодою харківською художницею Олесею Вакуленко  “Петриківка - сучасність чи спадщина?”

Захід відбувся в рамках проекту «Співпраця бібліотек і музеїв Мелітопольщини як ресурс розвитку освіти дорослих», що є частиною міжрегіонального проекту «Замінимо мури  відкритими вікнами» та реалізується за підтримки Представництва інституту міжнародного співробітництва Німецької асоціації народних університетів (DVV International), Міністерства закордонних справ Німеччини та Громадської організації Інформаційно-дослідницького центру «Інтеграція і розвиток».

Завдяки фінансовій підтримці БО «Соціальний фонд» Світлані Захаровій, як одній з переможниць конкурсу міні-проектів, була надана можливість запросити для проведення цього цікавого заходу Олесю Вакуленко. Олеся не просто художник, дизайнер, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, автор кількох популярних антистрес-розмальовок за мотивами українського традиційного мистецтва та ілюстрацій до численних книг, а також дуже цікава, неординарна особистість та чудовий розповідач.  Вона мала  багато персональних виставок не лише в кращих виставкових залах України, а й за кордоном.

Проект передбачав проведення серії з двох подібних заходів для 2-х різних груп цільової аудиторії. Перший захід відвідало 20 дітей та 10 дорослих різних соціальних категорій – багатодітні сім'ї, внутрішньо переміщені особи, бібліотекарі міських бібліотек з дітьми, сім’ї читачів бібліотеки.

Захід складався з двох частин. У першій частині Олеся Вакуленко провела  презентацію своєї книги «Я люблю Україну: розмальовка для душі» та нових книжок популярних антистрес-розмальовок за мотивами українського традиційного мистецтва.

У другій частині заходу діти та дорослі спільно взяли участь у арт-терапевтичному майстер-класі з колективного розпису авторських графічних робіт Олесі.

  

Діти та дорослі із завзяттям взялися до роботи. Старанно виконуючи всі вказівки, гості створили яскраві малюнки. Після зустрічі з Олесею всі отримали позитивні емоції та гарний настрій.  

Друга зустріч відбулася для учасників проекту - бібліотекарів міських і районних бібліотек та музеїв, а також сімей читачів бібліотеки. У презентації Олеся глибше розкрила зміст та процес підготовки до друку своєї книги "Український міфосвіт".

Також Олеся познайомила присутніх з історією та основними принципами петриківського розпису, що вже давно став візитною карткою України. У другій частині заходу дітлахи  взяли участь у арт-терапевтичному майстер-класі з колективного розпису, а дорослим було запропоновано намалювати спільне символічне "дерево життя" у техніці традиційного петриківського розпису, яке згодом прикрашатиме бібліотеку.

Переглядів: 530 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі