П`ятниця, 29.03.2024, 14:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Жовтень » 21 » Зустріч з братами Капрановими
14:05
Зустріч з братами Капрановими

21 жовтня у Центральній міській бібліотеці ім. М. Лермонтова відбулася захоплююча зустріч з найвідомішими близнюками України, письменниками, видавцями, популяризаторами української книги - Віталієм та Дмитром Капрановими.

На цю значну для міста подію потрапили студенти та викладачі МДПУ ім. Б. Хмельницького, учні та викладачі Мелітопольського училища культури, краєзнавці, журналісти, читачі бібліотеки.

Письменники-близнюки презентували свій роман "Забудь-річка"До написання твору, в якому переплітається минуле з теперішнім, історія та кохання, письменники поставились надзвичайно серйозно, враховували маловідомі деталі та факти з історії України. В романі герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплутались і фактично стали долею українця в Другій світовій війні. Назва твору походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих і світ мертвих. Саме така річка, на думку авторів, протікає між поколіннями в кожній українській родині.

Також брати розповіли й про інші свої книжки: «Щоденник моєї секретарки», "Кобзар 2000"; тощо.

Наприклад, задум книги "Мальована історія України" з'явився тоді, коли син одного з братів готувався до ЗНО з історії й звернувся до батька з питанням: «Як усе це запам’ятати?». Кожен розворот «Історії» розкриває певну епоху й обов’язково містить карту, портрет знакової особи того часу, два комікси, що стисло розповідають якийсь легендарний сюжет та власне текст.

Письменники вели невимушену бесіду, легко утримували увагу аудиторії. Наприкинці зустрічі кожен охочий мав можливість не тільки взяти автограф у знаменитостей та придбати вподобану книгу авторів, а й сфотографуватися та поспілкуватися з братами особисто.

Прості, щирі, талановиті та відверті - саме такими їх побачили мелітопольці.

У наступний свій приїзд до Мелітополя брати пообіцяли захопити свій улюблений музичний інструмент - кобзу та познайомити з українським реггі.

Переглядів: 776 | Додав: admin | Теги: Брати Капранови | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі