Середа, 24.04.2024, 08:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Березень » 17 » Всеукраїнський тиждень дитячого читання
14:40
Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Щороку березень для бібліотек, які обслуговують дітей, наповнюється приємними клопотами, пов`язаними з проведенням традиційного свята – Всеукраїнського тижня дитячого читання. Читачів зазвичай чекають різноманітні заходи: літературні подорожі, зустрічі з новими книгами, вікторини, конкурси та ігри. Щоправда одного тижня для цього замало, тому бібліотекарі Мелітопольської міської ЦБС вже зараз запрошують хлопчиків і дівчат на свято читання.

10 березня працівниками бібліотеки ім. М. Горького з учнями 5-Г класу ЗОШ № 14 був проведений інформаційний калейдоскоп «Про дива і таємниці».
Присутнім було цікаво дізнатись про загадки всесвіту, таємниці океанських глибин, світ динозаврів, історію давніх пірамід, про забуті цивілізації та інше. В ході заходу бібліотекарі знайомили дітей з правилами користування довідковими виданнями, енциклопедіями та іншими цікавими книжками. 

А на молодшому абонементі бібліотеки ім. М. Горького з 18 березня по 19 квітня розгорнуто яскраву виставку-рекомендацію «Подорож до казки». В двох її розділах «Чарівна скарбничка» та «Казки мого дитинства» представлені найкращі українські казки та казки народів світу. Маленькі читачі та їхні батьки можуть здійснити захоплюючу мандрівку самобутнім світом казки завдяки таким виданням, як «Скарбничка чарівних казок», «Казки мого дитинства», «Найкращі казочки малюкам» тощо. А прикрашають виставку вироби з паперу та пластиліну у вигляді казкових героїв.

А 12 березня 2015 року вже для учнів 3-х класів ЗОШ № 15 бібліотекарі провели пізнавальну літературну мандрівку «Книжок країна чарівна». Юним читачам  розповіли про дивовижний світ літературної та народної казки. Літературна гра «Хто казку знає, той відгадає» допомогла дітям поринути у незвичайні пригоди знайомих казкових героїв.

Цього ж дня співробітники бібліотеки ім. В. Маяковського організували для своїх читачів конкурс та інтелектуальну гру. 
Учні 2-х класів ЗОШ № 22 був взяли участь у розважальному конкурсі «Гумористичний», який складався з 7 турів. Дітлахи поділилися на дві команди, кожна з яких відповідала на різні дотепні запитання. Цікавим та дуже веселим дійством стало інсценування казки «Колобок» на сучасний лад та демонстрування командами звичок тварин за допомогою міміки. 

А для учнів 1-х класів ЗОШ №22  була проведена інтелектуальна гра «Розумники й розумниці». 2 команди «Колобок» та «Крапля» впродовж  п’яти турів активно відповідали на різноманітні запитання, відгадували загадки про природу, вирішували логічні завдання, розпізнавали казки за малюнками. Закінчилось все веселою фізкультхвилинкою.

Тиждень зустрічі з Книгою залишається доброю традицією, справжнім святом й для бібліотеки ім. Шевченка, яка 18 березня презентувала на абонементі яскраву книжкову виставку «Весь світ – у дитячій книжці». Різноманітність наданої літератури дуже сподобалась як дітям, так і дорослим, тому що книги в бібліотеці на будь-який смак: і пригоди, і казки, і класичні твори. А який великий вибір дитячих книжок!

Бібліотеки підготували для своїх читачів ще багато приємних несподіванок і з нетерпінням чекають юних читайликів до себе в гості.

Переглядів: 553 | Додав: admin | Теги: бібліотеки, Мелітополь, Всеукраїнський тиждень дитячої книг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі