П`ятниця, 19.04.2024, 20:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Серпень » 1 » Виставка-застереження «Майбутнє планети в торжестві екологічного розуму»
14:25
Виставка-застереження «Майбутнє планети в торжестві екологічного розуму»

Природа – наш друг! Нині ця визнана істина, яку час від часу потрібно все ж таки собі нагадувати, бо природа, як і кожен друг, прагне нашої уваги та любові. Зараз більшість людей в усьому світі стурбовані проблемами екології, тому що планета Земля - ​​наш великий спільний дім. І від того, наскільки в ньому все добре, залежить здоров'я і благополуччя кожного з нас. Рослини, дерева і квіти - форми життя, які Бог створив для нас, щоб ми насолодилися цією красою. Тепер це все залежить від людей і багатьох інших організацій, спрямованих на захист нашого довкілля.

Бібліотека ім. М. Ю. Лермонтова підготувала книжкову виставку, присвячену цій темі. Назва виставки - «Майбутнє планети в торжестві екологічного розуму»Вона складається з трьох розділів.

Перший розділ «В екологію через книгу» знайомить з поняттям «екологія», інформує читачів про найважливіші аспекти сучасного стану навколишнього природного середовища, основи охорони природи, вчення про біосферу, уявлення про екосистеми і закономірності їх функціонування, екологічні аспекти господарської діяльності людини та інше.

Кожна рослина і тварина - унікальне, неповторне творіння природи. Кожен біологічний вид, який зникне з життя, не можна відтворити ніякими зусиллями: тут безпорадні і безсилі і наукова думка, і технічний прогрес. Саме ці питання розкриває другий розділ виставки «Зникаюча краса», де представлені книги, з яких можна дізнатися про рідкісні, зникаючі види тварин та рослин.

У третьому розділі «Ми з природою однієї крові» зібрано художню та науково-популярну літературу відомих авторів, що розкривають питання збереження екології в наслідку негативної людської діяльності, взаємопорозуміння тварин з людиною. Наприклад, Джеральд Даррелл - учений-зоолог та письменник у книжці "Шлях кенгурятко" розповідає про свою подорож по Новій Зеландії, Австралії і Малайзії. Автор в захоплюючій формі знайомить читача з мешканцями незайманих лісів, їх звичками і особливостями, описує всілякі пригоди, пов'язані з дикими тваринами. Особливу увагу він приділяє питанням охорони природи. Ще багато цікавого ви зможете дізнатись, відвідав читальну залу нашої бібліотеки.

Запрошуємо переглянути книжкову виставку.

З радістю чекаємо на вас!

Переглядів: 409 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі