П`ятниця, 29.03.2024, 13:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Лютий » 1 » Виставка-персоналія «В її віршах – історія народу»
11:59
Виставка-персоналія «В її віршах – історія народу»

З 1 лютого бібліотека ім. М. Горького пропонує до перегляду виставку-персоналію «В її віршах – історія народу», присвячену видатній українській поетесі Лесі Українці.

Як же треба було любити Батьківщину, щоб назвати себе її ім`ям! Лариса Петрівна Косач любов до своєї землі переливала в творчість. Всі її твори пронизані любов`ю до людини, світлою вірою в перемогу добра і справедливості.

Поринути у художній світ поетеси та дізнатись більше про її життєвий шлях можна завдяки книгам, які пропонуємо до Вашої уваги.

«Горить моє серце» - таку назву має збірка творів, до якої увійшли її ліричні вірші дивовижної глибини і сили, драматичні твори та поеми.

Книга «Бояриня: Драматична поема; Лісова пісня: Драматична феєрія в 3-х діях» вміщує два вершинні драматичні твори, перший з яких протягом десятиліть за радянського часу був заборонений до друку. Національну ідею, дух України геніальна поетеса втілила в цих творах найглибше.

До хрестоматії «Леся Українка. Вибране» увійшли твори поетеси: поезія, поеми, проза, драми. Добір поданих текстів зумовлений шкільною програмою з української літератури та рекомендаціями з позакласного читання. Науково-методичний «Додаток до прочитаного» містить біографічні та літературознавчі матеріали, що допоможуть читачеві ґрунтовніше вивчити життєвий і творчий шлях письменниці, а також орієнтовні теми творів, рефератів, усних доповідей і тезові плани до них.

Наступне видання – фотокнига «Леся Українка. Сюжети з життя». Це нова цікава розповідь про всесвітньо відому українську поетесу, її життя, коло її близьких та друзів, середовище, що живило і надихало її талант.

Про історію кохання Л. Українки можна дізнатись із книги Неллі Топської «Любов – наснага, любов - журба». В ній йдеться про високу красу життя та почуттів. Генії творять геніальне кохання, світло якого і досі мерехтить на обрії, вражає своєю неповторністю і вічною таємницею.

Ці та інші представлені книги дають змогу зрозуміти, що художній світ Лесі Українки повернутий обличчям до світової, зокрема європейської літератури. У її геніальних творах, її творчому і життєвому подвигу – вічність поетеси як людини, творчої особистості і борця.

Переглядів: 398 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі