П`ятниця, 19.04.2024, 16:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Червень » 3 » В Центральній бібліотеці ім. М. Лермонтова відкрився пункт європейської інформаціі
14:19
В Центральній бібліотеці ім. М. Лермонтова відкрився пункт європейської інформаціі

2 червня у центральній міській бібліотеці ім. М.Ю. Лермонтова відбулося урочисте відкриття пункту європейської інформації.

 

Передумовою відкриття пункту стало те, що на початку 2016 року бібліотека стала переможцем в конкурсі проектів Української бібліотечної асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації у бібліотеках», що проводиться за підтримки Європейського Союзу (програма «Еразмус+»). У цьому конкурсі взяли участь 163 бібліотеки з усіх областей України. Переможцями конкурсу, тобто учасниками проекту, стали 83 бібліотеки та наша в тому числі.

З презентацією проекту Української бібліотечної асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» виступила координатор проекту, бібліотекар читального залу Інна Шевченко.

Вона повідомила, що у 2014 р. Європейський союз та Україна підписали Угоду про Асоціацію, що являє собою новий етап у розвитку європейсько-українських договірних відносин, маючи на меті політичну асоціацію та економічну інтеграцію.

Серед важливих передумов підтримки громадянами України євроінтеграції важливу роль відіграє їхня поінформованість про ЄС, його цінності, надання громадянам відкритого доступу до європейської інформації та інформації про євроінтеграцію України.

Вона підкреслила, що саме бібліотеки здатні задовольнити зростаючу потребу громадян в інформації про ЄС і євроінтеграцію. Координатор проекту ознайомила присутніх з інформаційними матеріалами, представленими на стендах пункту європейської інформації та «Електронною книгою Pocketbook Basic», яка передана бібліотеці за рахунок коштів гранту для обслуговування користувачів, та поділилася планами роботи щодо реалізації проекту.

Право відкрити пункт європейської інформації  і перерізати стрічку було надано начальнику відділу культури Мелітопольської міської ради Запорізької області  Михайлу Семікіну та директору Централізованої бібліотечної системи Інні Єфименко.

Мелітополь є інтеркультурною столицею України і тому з відкриттям Пункту бібліотеку прийшли привітати голова Мелітопольського німецького товариства «Відергебурт» Людмила Тіссен, голова Мелітопольського товариства греків Валентин Макропуло і завідуюча клубом з історії та культури болгарського товариства Марія Косяченко. Гості підкреслили, що бібліотеки повинні стати майданчиками для популяризації в суспільстві об'єктивної інформації про ЄС та євроінтеграцію.

  

Учасники заходу переглянули відеоролики «Наша країна - серце Європи, або неймовірна Україна», «Бібліотеки змінюють світ».

Пункт Європейської інформації в бібліотеці надасть доступ всім зацікавленим особам до інформаційних ресурсів та електронних баз даних щодо функціонування інституцій Європейського Союзу, економіки, можливостей навчання, участі в молодіжних та інших програмах  ЄС.

Запрошуємо всіх мешканців і гостей міста до пункту європейської інформації!

Переглядів: 892 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі