П`ятниця, 26.04.2024, 00:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Березень » 18 » Вибір професії – і просто, і складно
11:38
Вибір професії – і просто, і складно

У рамках спільного проекту «Твоя кар’єра – у твоїх руках» щодо профорієнтації учнівської молоді, розробленого Мелітопольським міським центром зайнятості та Централізованою бібліотечною системою, 16 березня на базі центральної міської бібліотеки ім. Лермонтова був проведений перший тренінг з профорієнтації. В заході приймали участь учні гімназії № 5, викладачі 4-х учбових закладів міста: Мелітопольського училища культури, Мелітопольського медичного коледжу, Таврійського державного агротехнологічного університету, Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна».

Кожен  з викладачів розповів присутнім про свій навчальний заклад, про професії які там можна отримати, про цікаве життя студентів та відповів на всі питання присутніх на тренінгу. Фахівець з профорієнтації міського центру зайнятості Ірина Волкова поінформувала хлопців та дівчат про послуги служби зайнятості, права та соціальні гарантії молоді, перспективи сучасного ринку праці, вимоги роботодавців до претендентів на роботу та запросила учнів пройти професійне тестування на визначення своїх нахилів, здібностей та можливостей на базі центру зайнятості або за новою європейської методикою «Магеллано Університет».

А по закінченню тренінга бібліотекар задав кожному з присутніх хлопців та дівчат питання, чи не змінив той свою думку про обрану професію. Позитивним моментом можна вважати те, що кілька учнів, які на початку заходу не визначились з питанням вибору професії, поспілкувавшись з викладачами зацікавилися навчанням у Відкритому міжнародному університеті розвитку людини «Україна» та Таврійському державному агротехнологічному університеті.

На завершення зустрічі присутні переглянули відео екскурсію щодо видань, які можуть стати у нагоді під час вибору професії. 

Подібні профорієнтаційні заходи для учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів міста будуть проводитись протягом року, аби допомогти учнівській молоді знати себе у 50-тисячнному світі професій та спеціальностей. 

Переглядів: 566 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі