П`ятниця, 19.04.2024, 22:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Квітень » 28 » Вечір-романс «Поки горить свіча»
14:19
Вечір-романс «Поки горить свіча»

27 квітня - в день, коли шанувальників ліричних пісенних творів зібрав вечір-романс «Поки горить свіча,  читальний зал центральної бібліотеки перетворився на музичний салон.

Любов до романсу об’єднала мелітопольців різного віку і професій. Внутрішньо переміщені особи, люди з обмеженими можливостями та місцеві мешканці мали можливість продемонструвати свої пісенні таланти. Душевний настрій вечора підтримували пісні про кохання у виконанні дружньої музичної команди нових мелітопольців: Ірини Бардік, Юлії та Олександра Ситніків, Світлани Ендовицької. 

 

Музичний подарунок гостям свята піднесла Юлія Дубініна. Присутні мали можливість у її виконанні прослухати французький романс «Je T`Aime» під акомпанемент Ірини Бардік. 

 

Романси «Отвернитесь, не глядите» та «Осенний романс» пролунали у виконанні Олександра Дем’яненка, викладача дитячої музичної школи №1, під акомпанемент концертмейстера Ольги Наливайко.

 

Не залишив глядачів без гарного настрою і Народний хор «Черешні» Палацу культури залізничників. Його керівник Валентина Лобойко подарувала циганський романс «Дорогой длинною», а солістка хору Тетяна Назаренко - романс «Белой акации гроздья душистые».

  

Порадував своїм виступом Миколай Коровець, з його уст пролунали акапельно романси «Верше» та «Купалинка».

 

Музичну зустріч відвідав й мелітопольський бард, заступник директора Палацу культури ім. Т. Шевченка Сергій Рябінін. 

 

Кожен, хто прийшов на вечір, зміг повністю насолодитися душевним, схвильованим виконанням не тільки відомих, але й рідко виконуваних романсів. Всі вокальні твори, які прозвучали цього вечора, відрізнялися виразністю, яскравою мелодикою, гармонійним злиттям поезії і музики. Романси начебто були звернені до кожного з тих, хто сидить в залі - так просто і задушевно говорилося в них про найпотаємніші почуття і переживання.

 

Приємною несподіванкою став танець «Бамбалея» у виконанні юних танцюристів Народного театру танцю «Попелюшка» Палацу культури залізничників.

 Проведення вечора-романсу стало можливим завдяки участі мелітопольської громади в проекті "Сприяння відбудові та сталому розв'язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні", що впроваджується Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансування ЄС.

Переглядів: 489 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі