Четвер, 25.04.2024, 22:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Листопад » 25 » Вечір-портрет
15:06
Вечір-портрет

Ми з вами живемо в прекрасній країні, країні, яка має велику історію. І кожен з нас повинен пам’ятати, що той, хто не знає минулого своєї країни, той не вартий майбутнього, той, хто не відає про славу своїх предків, батьків і дідів, той сам, не гідний поваги. Саме тому, з глибини століть з нами говорять Князь Володимир і козак Байда, Богдан Хмельницький та Іван Мазепа, Леся Українка та Тарас Шевченко і тисячі інших славних синів і дочок України. 

Але, на жаль, є люди, про чиє героїчне минуле ми не знаємо. І тільки завдяки краєзнавцям, які своїми пошуками, своєю роботою, заповнюють білі плями історії, ми маємо можливість познайомитися з людьми, які є гордістю землі української. Одному з таких героїв, військовому льотчику, гвардії підполковнику Уліску Василю Андрійовичу був присвячений вечір-портрет, який відбувся в читальному залі бібліотеки ім. М. Лермонтова.

Всі присутні прослухали цікаву доповідь члена правління «Спілки краєзнавців Мелітопольщіни», полковника авіації в запасі Валерія Блюмського про життя Народного героя Югославії Василя Уліска, льотчика, який два роки служив у Мелітополі старшим штурманом 205-ї важкої бомбардувальної дивізії.

Після доповіді слово взяв голова правління «Спілки краєзнавців Мелітопольщіни» Володимир Різник, який зазначив, що краєзнавці провели величезну роботу по встановленню багатьох фактів з життя Уліска і продовжать робити все, щоб не було невідомих героїв, а майбутнє покоління знало про подвиги своїх предків. 

Справжньою окрасою масового заходу став музичний виступ соліста народного ансамблю «Черешні» (Палац культури залізничників) Валерія Чечікова. Співак виконав декілька творів, серед яких улюблена пісня льотчиків «Потому, потому что мы пилоты…», «Українська козацька пісня» та інші.

Переглядів: 426 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі