П`ятниця, 29.03.2024, 02:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Квітень » 12 » В очікуванні Великодня
09:53
В очікуванні Великодня

З надією і вірою єдина
Любов задля спасіння  - над усе!
Христос Воскрес!
Ти чуєш,  Україно!
Й тебе воскреслу, Він таки спасе!
                                       
Н. Дичка 

Одному із найбільших та найшанованіших християнських свят – Великодню, міські бібліотеки присвятили різноманітні виставки.

Абонементом бібліотеки ім. М. Горького представлений святковий куточок «Великодня писаночка». Розміщена тут література допоможе більше дізнатись про улюблене свято усіх християн світу, про особливості святкування Великодня в Україні, про народні традиції, символи та звичаї, пов’язані із цим святом.

В бібліотеці ім. В. Маяковського діє книжкова виставка «Великдень – свято Воскресіння», яка складається з двох розділів: «Дзвонять дзвони Великодні»  та «Христос Воскрес – радіє світ». Видання, які представлені на виставці розповідають про походження свята та народні традиції, особливості відзначення його  в Україні. Відвідувачі виставки зможуть ознайомитись з книгами українських етнографів, які висвітлюють національні особливості українських великодніх свят, православні календарі, біблійні історії. Також Ви дізнаєтесь, що потрібно покласти в Великодній кошик, господині віднайдуть смачні рецепти пасок,  кулічів, великоднього печива та красиві великодні декорації для своєї оселі.

Центральна міська бібліотека ім. М. Лермонтована запрошує ознайомитись з літературою, представленою на виставці-інсталяції «Йде Великдень по землі». Запропонована література розкриває таємниці українського писанкарства, зосереджує увагу на символіці орнаменту писанки, історії її виникнення. На виставці представлені збірки календарно-обрядових пісень - гаївок, веснянок, воскресних пісень, які виконують під час Великодніх святкувань. Також представлено авторські та народні казки, легенди й вірші, присвячені святу.

Міські бібліотеки запрошують усіх, хто цікавиться українськими традиціями й обрядами святкування Великодня, відвідати різноманітні виставки та переглянути цікаві матеріали.

Переглядів: 458 | Додав: admin | Теги: Великдень, писанка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі