Четвер, 28.03.2024, 13:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Червень » 6 » В гостях у вихованців Мелітопольскої виховної колонії
13:19
В гостях у вихованців Мелітопольскої виховної колонії

4 червня у гості до вихованців Мелітопольскої виховної колонії завітали працівники центральної міської бібліотеки ім. М. Лермонтова. Бібліотекарі запросили здійснити з ними віртуальну подорож до Японії. Зустріч-подорож «В Країні, де сходить сонце», було приурочено до Року Японії в Україні. Метою віртуальної мандрівки було знайомство з історією Країни, де сходить сонце, з особливостями та своєрідністю японської культури та з самими японцями – народом-загадкою нашого століття.

Розпочався захід дещо несподівано. До вихованок Мелітопольскої виховної колонії вийшли бібліотекарі у ролі стюардес та запросили на борт літака, що здійснює рейс «Мелітополь-Токіо». Під час польоту, щоб пасажири не нудьгували, булл коротко викладено історію виникнення Японії, її географічні особливості та політичний устрій. Після оголошення посадки мандрівників зустріли дві японки-екскурсоводи (бібліотекарі в національних японських костюмах), і почалася екскурсія країною. Згадуючи історію країні, «туристам» (вихованкам колонії) розповіли про легендарних японських лицарів – самураїв та сміливих, хитрих і безжальних ніндзя. Наступним етапом заходу було знайомство з безсмертними скарбами літературної спадщини Країни, де сходить сонце. «Туристи» дізналися, що скласти хайку можна, використовуючи з дитинства відомі їм віршики. І навіть спробували це зробити. Крім того, «мандрівникам» запропонували відгадати японські загадки. Це виявилося досить нелегкою справою. Але українські дівчата змогли впоратися з премудростями заокеанського фольклору. 

Після ігрової хвилинки бібліотекарі згадали про сумні сторінки в житті Японії. Вихованкам колонії розповіли про маленьку японську дівчинку Сасако Садакі. Вона померла від променевої хвороби, яку отримала, як і тисячі інших жителів країни, під час атомного бомбардування міст Хіросіма і Нагасакі в серпні 1945 року.

Сьогодні в Україні продовжується антитерористична операція, в ході якої гинуть люди, і що найбільш боляче – гинуть діти. Тому трагедія японської дівчинки знайшла відгук в серцях усіх присутніх.

Закінчити зустріч-подорож бібліотекарі вирішили розповіддю про гейш та чайну церемонію. Саме японські порцелянові красуні, які підкоряли сильних світу сього одним лише поглядом, майстерно володіли мистецтвом чайної церемонії. На жаль, продемонструвати саму церемонію можливо було тільки на екрані, але присутніх це не засмутило.

Дуже зворушливою була церемонія прощання «японок»-бібліотекарів з «туристами». На звернення «Сайонара», «Аригато мина» (До нових зустрічей – яп.), всі присутні почали аплодувати.

Бібліотекарі мають надію, що ця зустріч з вихованками Мелітопольської виховної колонії не остання, і попереду очікується багато зустрічей та спільних цікавих заходів.Сьогодні в Україні продовжується антитерористична операція, в ході якої гинуть люди, і що найбільш боляче – гинуть діти. Тому трагедія японської дівчинки знайшла відгук в серцях усіх присутніх.
Закінчити зустріч-подорож бібліотекарі вирішили розповіддю про гейш та чайну церемонію. Саме японські порцелянові красуні, які підкоряли сильних світу сього одним лише поглядом, майстерно володіли мистецтвом чайної церемонії.
На жаль, продемонструвати саму церемонію можливо було тільки на екрані, але присутніх це не засмутило.
Дуже зворушливою була церемонія прощання «японок»-бібліотекарів з «туристами». На звернення «Сайонара», «Аригато мина» (До нових зустрічей – яп.), всі присутні почали аплодувати.

Бібліотекарі мають надію, що ця зустріч з вихованками Мелітопольської виховної колонії не остання, і попереду очікується багато зустрічей та спільних цікавих заходів.

Переглядів: 459 | Додав: admin | Теги: виховна колонія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі