Субота, 18.05.2024, 20:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Листопад » 28 » Участь ЦМБ ім. М. Лермонтова у VІ Миколаївських міських екологічних читаннях «Збережемо для нащадків»
10:10
Участь ЦМБ ім. М. Лермонтова у VІ Миколаївських міських екологічних читаннях «Збережемо для нащадків»
      21-22 листопада 2013 року мелітопольська Центральна міська бібліотека ім. М. Лермонтова стала учасником VІ Миколаївських міських екологічних читань «Збережемо для нащадків», які відбулись в Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького у м. Миколаєві під патронатом секретаря Миколаївської міської ради Ю. І. Гранатурова, за підтримки департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради і програми «Бібліоміст» в рамках проведення регіональних конференцій для бібліотечних працівників та їхніх партнерів.

На екологічні читання були запрошені представники закладів культури — бібліотек та музеїв, органів державної влади та місцевого самоврядування, установ господарчої діяльності, громадських організацій, науковців, викладачів вищих навчальних закладів, позашкільних закладів із Херсонської, Запорізької, Одеської, Миколаївської областей та АР Крим.

«Роль благоустрою у формуванні комфортного середовища проживання. Місце міжсекторної взаємодії у цьому процесі. Бібліотеки півдня України - активні учасники екоініціатив і провайдери екоінформації в місцевих громадах» - тема цьогорічних читань. У ході Читань усі присутні мали можливість:

· отримати інформацію про історію благоустрою Миколаєва та інших міст Півдня України;

· обговорити проблеми і перспективи населених пунктів Півдня України для створення здорових, зручних і культурних умов життя його населення;

·  дізнатися про форми і методи роботи міських служб щодо створення безпечного, комфортного, сприятливого для життя середовища;

· познайомитися з новими програмами, проектами, технологіями щодо удосконалення всіх складових поняття «комфортна середа проживання»;

·    поділитися своїм успішним досвідом вирішення проблем благоустрою населених пунктів Півдня України, вихованню екологічної культури та громадянської позиції городян;

·   знайти партнерів для спільних проектів та діяльності;

·  розробити план спільних дій органів місцевого самоврядування, громадських організацій та бібсередовища проживання у населеному пункті.


Протягом двох днів учасники конференції ділилися та обмінювалися досвідом роботи, обговорювали проблеми своїх міст та шукали шляхи їх вирішення. Дуже корисними та цікавими напрацюваннями в екологічній сфері поділилися і російські колеги. Учасники читань мали гарну нагоду поспілкуватися у скайп-форматі з Державною публічною науково-технічною бібліотекою м. Москви та Муніципальною інформаційною бібліотечною системою м. Томська.

Представники мелітопольської міської ЦБС також поділилися досвідом розвитку міста Мелітополя та презентували проект «Бібліотека + громада = творці змін в місцевій економіці». За що отримали приз – практичний посібник для бібліотек з надання послуг електронного урядування «Влада – Бібліотека – Громада: приєднуємося до електронного урядування».

 

Ми дуже вдячні працівникам Центральної міської бібліотеки ім. М. Л. Кропивницького у м. Миколаєві за запрошення, організацію заходу, гарну зустріч та теплу атмосферу під час Читань.

Переглядів: 480 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі