П`ятниця, 26.04.2024, 09:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Квітень » 30 » Той переможний травень 45-го
10:10
Той переможний травень 45-го

 До Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні усі публічні бібліотеки м. Мелітополя підготували низку різноманітних виставок, присвячених цьому святу.

Центральна міська бібліотека ім. М. Лермонтова напередодні свята Перемоги презентувала у вітринах бібліотеки панорамну виставку «Війні немає забуття». До уваги читачів представлені книги воєнної тематики. Матеріали розкривають історичну правду про трагічні дні війни, змальовують образи учасників воєнних дій.

У читальному залі бібліотеки ім. М. Горького відкрилася виставка-повага: «Переможний травень». Під час Другої світової війни українці проявили неповторну мужність і героїзм, відстоюючи волю і незалежність своєї Батьківщини. Виставка розповідає про людей, які боролися за визволення нашого краю, про їхні подвиги. Родзинкою виставки можна вважати фотоальбом "Фронтовая фотография". В ньому представлені вибрані фотографії часів Другої світової війни з сімейних архівів запорожців. Документи, що збереглися в сімейних архівах, колажі з відреставрованих знімків – все це для тих, хто цікавиться історією вітчизни та небайдужий до її майбутнього. 

 

На абонементі бібліотеки ім. Т Шевченка експонується книжкова виставка «Подвигу жити у віках». На виставці представлена література історико-публіцистичного характеру, художні твори різних жанрів та фотоілюстрації. Виставка складається з трьох розділів. У першому розділі «Дорогами війни» розміщені книги, що містять документальні матеріали про Другу світову війну та спогади учасників бойових дій. Серед них – художньо-документальний твір партизанського генерала О.М. Сабурова «Відвойована весна», книга Ф.П. Людного «Дорогами війни». Любителів історії має зацікавити і книга К. Беккера «Военные дневники люфтваффе. Хроника боевых действий германских ВВС во второй мировой войне», яка дає повну уяву про повітряні бої Другої світової війни. У другому розділі «Пам'ять полум’яних літ» представлені художні твори українських письменників воєнної тематики, які змальовують образи учасників воєнних дій та висвітлюють життя українського народу в роки війни. Заслуговує на увагу роман володарки Гран-прі конкурсу «Коронація слова» Л. Денисенко «Відлуння: від загиблого діда до померлого». Цей твір – несподіваний погляд на Другу світову та її відгомін через десятиліття. Третій розділ «Слава визволителям» містить матеріали про учасників війни та про вшанування пам’яті героїв, зокрема, наших земляків. На старшому абонементі дитячої бібліотеки "Мальвіна" читачам пропонується відкритий перегляд літератури «Ми йшли до тебе, Перемого!».

 

У читальному залі бібліотеки ім. В. Маяковського облаштована книжкова виставка «Сповідь солдатських сердець». У першому розділі виставки «В книжковій пам`яті миттєвості війни» зібрана література про героїв Другої світової. На особливу увагу заслуговують видання Мелітопольського краєзнавчого музею: «Боевой привет с фронта» та «Почерк войны», де представлені оригінали листів учасників війни до своїх рідних та близьких. Другий розділ «Я розповім Вам про війну» містить художні та довідкові видання про події війни та долі простих солдатів, які зробили все можливе і неможливе для того, щоб їх нащадки могли жити під вільним небом. У цьому розділі слід окремо виділити повість О. І. Покришкіна «Познать себя в бою». У ній тричі герой Радянського союзу військовий льотчик Олександр Іванович розповідає про своїх командирів та фронтових друзів, описує свій нелегкий шлях у бойовій авіації, а також розкриває прийоми та методи повітряного бою в роки Другої світової війни, головним з яких була «формула перемоги».

Вітаємо зі святом Перемоги та запрошуємо всіх розширити коло знань з історії та доторкнутися до пам’ятних подій воєнного лихоліття і дізнатись про тих, хто здобув нам перемогу.

Переглядів: 505 | Додав: admin | Теги: 9 травня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі