Четвер, 25.04.2024, 14:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Вересень » 28 » У дитячій бібліотеці вирушили слідами капітана Флінта (фото та відео)
14:21
У дитячій бібліотеці вирушили слідами капітана Флінта (фото та відео)

Не встигли сутінки спуститися на Землю, як в дитячій бібліотеці, ще недавно такій тихій та світлій, з'явилися павуки і обволокли все сірою павутиною. Прилетіли кажани і сіли на книги. Невідомо звідки виліз скелет, а з темряви з'явилася циганка з гадальним приладдям ...

А відбулися такі метаморфози завдяки тому, що 27 вересня в центральній дитячій бібліотеці «Мальвіна» пройшли тематичні «сутінки» під назвою «Слідами капітана Флінта». Цього вечора кожен з відвідувачів мав змогу відправитися в захопливу подорож на кораблі «Еспаньола».

Спочатку хлопчики і дівчатка відвідали «Бухту скарбів», де розмістився незвичайний корабель. У ньому загубилася вся команда і деякі важливі речі, які необхідні в морській подорожі. Гості бібліотеки - юні вихованці інтернату санаторного типу № 1 та інших шкіл міста, перетворившись в команду юних піратів, згадували морські терміни в розважальному конкурсі «Пірат-ерудит». Діти були посвячені в пірати і отримали піратські капелюхи.

  

На старшому абонементі хитрий пірат Сільвер у скелі «Хитрого Сільвера» з нетерпінням чекав дітей і готував для них незвичайні завдання. З цими завданнями юні пірати дуже легко впоралися.

Але коли прийшов час наступного випробування, з'явилися розбійники, які полюбляють веселити і залякувати дітей. Вони станцювали запальний танець і запропонували справжнім пиратам поворожити на знаменитій книзі Роберта Стівенсона «Острів скарбів». 

Як виявилося, розбійники прийшли сюди невипадково. Отже, це було друге випробування капітана Флінта. Отримавши підказки, юні пірати відправилися на болото по слідах, де відпочивав Скелет. Не хотів він віддавати підказку, тому вирішив перевірити гостей на сміливість і винахідливість. Кожен пірат повинен вміти спілкуватися жестами, тому гості взяли участь в конкурсі «пантоміми».

 

Діти вправно впоралися із завданням. У «Кіно-шоу» юні пірати відгадували героїв відомих фільмів і мультфільмів. За кожне виконане завдання вони отримували підказку.
У «Павуковому каньйоні» гості потрапили в полон до страшної павучихи. І тільки правильні відповіді на питання про різних павуків нашої планети допомогли їм звільнитися від мереж. Наостанок Павучиха задала завдання дітям сплести міцний канат для піратського корабля.
Наступним місцем зупинки «команди» стала «Казкова переправа», де зустріла їх Пеппі Довгапанчоха. Ця весела дівчина віддала підказку тільки тоді, коли діти відповіли на всі запитання казкової вікторини та розмалювали пасажирів піратського корабля «Еспаньола».

Після отримання підказки гостей чекала остання зупинка - «Піратська палуба». Хранителька скарбів чекала їх у книжковій інсталяції у вигляді гори, де було заховано скриньку зі скарбами (солодкими піастрами).
Вона не бажала віддавати дітям скарби, а намагалася заплутати хлопців грою «Так-Ні». Але діти були уважні. Отримавши останню підказку, юні пірати склали відоме прислів'я «Хто багато читає, той багато знає».
«Бібліотечні сутінки» пролетіли непомітно, залишивши в душі її учасників тільки приємні спогади і гарний настрій.

На згадку про участь в морській подорожі діти отримали свідоцтво справжнього пірата, солодкі піастри і кольорові повітряні кульки. Вони мали можливість сфотографуватися у піратського корабля «Еспаньйола» з піратами і розбійниками.

Скажімо всім, що Сутінки в бібліотеці - це не страшно, а весело і цікаво!

Переглядів: 524 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі