Субота, 27.04.2024, 05:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Червень » 9 » Шкільні табори в гостях у міських бібліотек
14:05
Шкільні табори в гостях у міських бібліотек

Початок літа - це сезон співпраці бібліотек міста з літніми пришкільними таборами. Протягом першого літнього місяця для вихованців цих таборів співробітниками бібліотек проводяться різноманітні повчальні та розважальні заходи.

Бібліотека ім. М. Горького щороку в червні радо зустрічає вихованців табору «Дружний». Для понад сотні дітей в стінах цієї бібліотеки проводяться цікаві літературні вікторини, ігри, конкурси тощо. Цього разу в бібліотеці був проведений урок ввічливості «Етика в твоєму житті».

Розпочалась зустріч знайомством з бібліотекою та новими книжками, правилами поводження з ними. Впродовж незвичного уроку бібліотекарі розповіли дітям і про правила спілкування у суспільстві, і про такі поняття, як «етикет», «манери», «церемонії» та вчили використовувати слова ввічливості. Закріпити знання етикету допомогла гра, у якій діти з задоволенням взяли участь. 

А співробітники дитячої бібліотеки «Мальвіна» організували для своїх друзів, вихованців табору «Фестивальний»  літературний конкурс «Казкові історії країни «Лукомор’я» до дня народження О. С. Пушкіна

Діти дізналися від бібліотекарів про життя та творчість відомого поета, а потім взяли активну участь у різних етапах конкурсу: «Назви казку», «Підкажи словечко», «Казкові предмети», «Закінчи рядок» та «Хто сказав?». Протягом заходу діти передивлялись літературу на книжковій викладці, присвяченій творчості Олександра Пушкіна та голосували за найцікавішу книгу. Нею виявилась відома казка автора «Казка про царя Салтана».

Бібліотека  ім. В. Маяковського для літнього табору «Веселка» влаштувала книжково-бібліотечний  квест «Шпигунські штучки». Під час квесту діти перевтілилися у справжніх шпигунів. Цього разу користувачам було дозволено усе: бігати бібліотекою, перевертати полиці фондів, кричати. Одним словом - квест був дуже захоплюючий.  

Для агента важливо вміти виділити з усієї інформації тільки правдиву. Тому першим завданням було виправлення помилок у тексті пісень. Впродовж наступного завдання під назвою «Орієнтація на місцевості» шпигуни повинні були знайти потрібну полицю, книгу, яка допомогла би відповісти на питання. Також вони проявили здібності у складанні фотороботів, розгадуванні загадок та розшифровуванні імен літературних героїв. 

Наостанок, кожен з агентів повинен був мімікою та жестами пояснити місце зустрічі, вказане у записці. Усі шпигуни добре впорались з завданнями, а найкращі були нагородженні медальками «Юний шпигун».

Отже,  бібліотеки це - літні майданчики відпочинку, де можна не тільки читати, але й малювати, грати в ігри, мандрувати інтернетом, займатися улюбленими справами.

 

Переглядів: 632 | Додав: admin | Теги: літні табори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі