Четвер, 28.03.2024, 10:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Квітень » 1 » Публічні бібліотеки Мелітополя: орієнтири розвитку
09:40
Публічні бібліотеки Мелітополя: орієнтири розвитку

Сучасні бібліотеки стоять на порозі якісних змін. Тому у Мелітопольській міській централізованій бібліотечній системі заплановано низку заходів з питань побудови нової моделі надання послуг бібліотеками. Першим з них став семінар «Публічні бібліотеки Мелітополя: орієнтири розвитку», організований для бібліотекарів провідними спеціалістами ЦБС.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» 24 грудня 2015 року № 911-VIII передбачено створення на базі бібліотек центрів обслуговування громадян, основним завданням яких є задоволення потреб громадян у публічній інформації, забезпечення їх доступу до державних та регіональних електронних інформаційних ресурсів, розширення переліку послуг з організації дозвілля населення з використанням новітніх технологій.

З повідомленням «Бібліотеки нового формату: очікування громади» виступила директор ЦБС Інна Єфименко, яка розповіла про Стратегію розвитку бібліотечної справи в Україні до 2025 року «Якісні зміни бібліотек задля забезпечення сталого розвитку України», розроблену Міністерством культури України спільно із Українською бібліотечною асоціацією та провідними бібліотеками за сприянням програми «Бібліоміст». Також нею було презентовано Дорожню карту (2016-2017) розвитку бібліотек нашого міста.

Свої ідеї, думки, пропозиції щодо нових напрямків діяльності бібліотеки висловили всі учасники семінару у форматі «Світового кафе» (технології організації дискусії в малій групі в невимушеній обстановці).

    

Завідувач відділу обслуговування Наталя Добрянська, яка напередодні взяла участь в обласному семінарі-практикумі «Бібліотечні послуги для вразливих верств населення», розповіла про досвід публічних бібліотек Запорізької області і України в обслуговуванні людей з особливими потребами.

Підсумки семінарського заняття підбила директор ЦБС Інна Єфименко, подякувавши всім колегам за участь і пізнавальну інформацію та побажавши подальших творчих успіхів.

Слід зазначити, що семінар проходив в бібліотеці ім. М. Горького, і всі учасники вдячні співробітникам за гостинність.

Переглядів: 503 | Додав: admin | Теги: семінар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі