П`ятниця, 26.04.2024, 12:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Лютий » 8 » Презентація виставки-вернісажу «Польська культура через книгу»
12:54
Презентація виставки-вернісажу «Польська культура через книгу»

Сьомого лютого 2018 року двері читального залу бібліотеки ім. М. Лермонтова гостинно відкрилися для охочих якомога більше дізнатися про культуру та звичаї польського народу. 

 

Напередодні Міжнародного дня рідної мови тут відбулася презентація виставки-вернісажу «Польська культура через книгу».

Відкриваючи захід, бібліотекарі нагадали присутнім, що Мелітополь є інтеркультурною столицею України. У рідному місті у мирі та злагоді багато років проживають більше 100 національностей, кожна з яких є самобутньою та унікальною. І сьогодні, коли наша країна впевнено інтегрує у європейське та світове співтовариство, українці хочуть ближче познайомитися з країнами Європейського Союзу. Це стосується, в першу чергу, наших найближчих сусідів, як-от Польща. Саме ця країна підтримала Україну в тяжкі часи Революції Гідності, і зараз представники польської еліти діляться з українцями досвідом економічних і політичних реформ.

У Мелітополі діє Україно-Польське культурно-освітнє товариство «Полонія», члени якого сприяють активному зближенню двох народів. Продовжили захід активні організатори зустрічі, члени Мелітопольського Україно-Польського культурно-освітнього товариства «Полонія».

Голова організації пані Наталія Козерятська розповіла про напрямки діяльності товариства «Полонія», подякувала всім ініціативним членам товариства за велику проведену роботу, відзначила, що відчуває піклування та увагу з боку влади і сподівається на подальшу спільну співпрацю.

Привітав всіх присутніх начальник відділу культури Мелітопольської міської ради Запорізької області Михайло Семікін, який відзначив активність молоді, поділився планами та заходами на майбутнє, підкреслив, що покладає великі надії на молодь, бо саме вона наше майбутнє.

Члени молодіжної організації Наталія Шевельова та Сергій Сельоткін поділились своїми враженнями від участі у Міжнародному форумі молоді поляків, презентували польську літературу, яку вони отримали від організаторів та показали відеоролик презентації свого проекту. 

Родзинкою заходу стало проведення історичних та тематичних ігор, завдяки яким гравці не тільки згадали історичні та культурні пам’ятки Польщі, відомих лауреатів Нобелевської премії тощо, а й розповіли всім присутнім історію виникнення польських пам’яток, які є окрасою країни.

На захід також були запрошені краєзнавці міста, які подарували «Полонії» один з номерів «Мелитопольского краеведческого журнала» та розповіли про відомих польських діячів Мелітопольщіни.

Завітали до бібліотеки ім. М. Лермонтова і представники громадських організацій національно-культурних товариств, студенти МДПУ ім. Б. Хмельницького та мешканці міста. 

 

Закінчився захід гостинним чаюванням, на якому кожен присутній з задоволенням скуштував смачні польські солодощі.

Переглядів: 399 | Додав: admin | Теги: Україно-Польське культурно-освітнє | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі