Середа, 24.04.2024, 20:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Квітень » 19 » Презентація нової збірки Олега Гончаренка «В чеканні нової трави»
16:08
Презентація нової збірки Олега Гончаренка «В чеканні нової трави»

19 квітня в читальному залі бібліотеки ім. М. Лермонтова відбулася презентація нової збірки Олега Гончаренка «В чеканні нової трави».

Зустріч-презентація розпочалася з визначення місця поета в сучасному світі, його призначення, його вміння стати хоч на мить пророком майбутнього. Сьогодні роль поета та поезії в наші буремні часи неймовірна. Гартоване слово допомагає боротися за власну свободу та направляє в бік правди. На щастя, в Україні сучасний літературний процес представлений багатьма неординарними постатями, і одне з перших місць в цій когорті належить мелітопольському поету, члену Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України Олегу Миколайовичу Гончаренку. Автор багатьох збірок віршів, прозаїк, публіцист, людина, яка активно займається перекладацькою діяльністю, виніс на суд читачів свою нову збірку. 

Книга поезій «В чеканні нової трави» - це трактат на виправдання українського світу, українського світобачення, українського прориву в майбутнє. В збірці знайшли місце вірші присвячені найбільш болючим темам, тому, що бентежить, що не дає дихати на повні груди: Майдан, АТО, постмайданівське сьогодення… Автор закликає не втрачати ні Божого дару, ні Божої довіри, не забувати, для кого засівається Поле Надії – Поле Золотого Хліба Свободи.

На зустрічі лунали вірші з нової збірки у виконанні студентів Мелітопольського вищого училища культури (Катерини Падалко, Ірини Дрюцької, Анастасії Добровольської) та Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Богдана Хмельницького (Анастасії Семілуцької, Марії Тур).

 

Приємною несподіванкою для всіх присутніх став виступ студента Мелітопольського вищого училища культури Антона Краснодєда, який виконав на саксофоні справжній гімн коханню.

Зі словами вдячності до Олега Гончаренка звернулися українські військовослужбовці. Голова Спілки учасників АТО Олег Кушнаренко розповів, як багато значить для українських захисників поезія Олега Гончаренка.

 

Зі словами вдячності до автора звернулися доцент Наталя Зайдлер, поетеса Тетяна Савіна, мелітопольський письменник Сергій Авдєєнко, представник волонтерів Людмила Шведюк.

 

 

Після виступу гостей слово було надано Олегу Гончаренку, який подякував всім присутнім і пообіцяв, що ніколи не здасться на милість обставинам, а до останнього буде боротися за рідну Україну та українців.

Кожному охочому автор презентував нову збірку з власним підписом. Не залишилася без подарунка і бібліотека ім. М. Лермонтова.

Переглядів: 803 | Додав: admin | Теги: Гончаренко, презентація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі