Вівторок, 23.04.2024, 10:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Листопад » 18 » Презентація нової книги Сергія Авдєєнка «Сергей Туренко. Жизнь в двадцать пять свечей»
08:36
Презентація нової книги Сергія Авдєєнка «Сергей Туренко. Жизнь в двадцать пять свечей»

17 листопада в читальному залі бібліотеки ім. М. Лермонтова відбулась презентація нової книги мелітопольського письменника Сергія Авдєєнка «Сергей Туренко. Жизнь в двадцать пять свечей».

 

Видання присвячене життю нашого земляка - Сергія Туренка. Дуже символічним слід вважати той факт, що книга вийшла рівно через 40 років після трагічної загибелі Туренка. І дуже боляче, що за всі ці роки не було видано жодної книги віршів члена Мелітопольського літературного об’єднання «Таврія» Туренка Сергія Антоновича. І ось нарешті, завдяки Сергію Авдєєнку, історія життя та смерті поета знайшла своє відображення в книзі «Сергей Туренко. Жизнь в двадцать пять свечей». І вірші Сергія після довгого мовчання заговорили до нас, його читачів.

На масовому заході було прочитано багато віршів Сергія Туренка. Лунали рядки, присвячені однокласникам, почуттям, захопленню риболовлею та полюванням.

Окрасою заходу стали пісні, створені на вірші Сергія Туренка. У виконанні старшого викладача дитячої музичної школи №1 Олександра Дем’яненка, у супроводі концертмейстера Віри Сіціліциної, пролунала пісня «Не будите маму». Композитор – Віктор Рева.

Мелітопольський бард Сергій Рябінін виконав пісню на вірші Сергія Туренка «Тумани» та пісню-присвячення тим, хто уходить від нас назавжди. 

  

Своїми спогадами про Сергія Туренка з присутніми поділилися його однокласники Таїсія Плахотіна та Ірина Давидова і сестра Ганна Туренко.

 

Думку всіх присутніх висловила в промові, зверненої до  автора, керуюча справами виконкому Олена Дубініна. Вона подякувала Сергію Івановичу за велику повагу до земляків, а також поділилася спогадами про своє знайомство з Сергієм Туренком та його сестрою Ганною. Крім того, Олена Дубініна побажала Сергію Авдєєнку натхнення і нових книг.

Головною частиною презентації став виступ автора книги Сергія Івановича Авдєєнка, який, серед іншого, зазначив, що вихід цієї книги дозволяє кожному замислитися, чому він живе на цьому світі, і що він робить корисного для інших? Сергій Іванович сам відповідає на ці запитання. Можливо, для того, щоб написати книгу про мелітопольського поета, який пішов з життя таким молодим.

Переглядів: 565 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі