П`ятниця, 19.04.2024, 21:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Червень » 23 » Презентація нового номера краєзнавчого журналу
15:39
Презентація нового номера краєзнавчого журналу

Кожна справжня людина шанує свою малу Батьківщину, своє рідне місто. Але є люди, які не тільки люблять своє місто, але й намагаються донести до нащадків інформацію про минуле свого краю. Такі люди звуться краєзнавцями. Вони поринають у глибину сторіч та, як золотошукачі, дістають з минулого події, дати, імена забутих людей, збирають воєдино окремі розрізнені історичні відомості та факти і передають ці знання нам. Громадська організація «Спілка краєзнавців Мелітопольщини» випускає свій краєзнавчий журнал, завдяки якому ми маємо можливість ознайомитися з правдивою історією про людей, про час, про події, що відбувалися на території рідного краю.

 

23 червня 2016 року у Центральній міській бібліотеці ім. М. Лермонтова відбулася презентація сьомого випуску журналу «Мелітопольський краєзнавчий журнал». У науково-популярному виданні «Спілки краєзнавців Мелітопольщини» вміщено 22 статті і 140 світлин, які охоплюють історію краю з доісторичних часів і до наших днів.

За словами редактора журналу Семена Воловника, над новим номером журналу, крім наших мелітопольських авторів, працювали автори з Києва, Москви, Запоріжжя та Херсонської області.

Поділився спогадами лікар-радіолог Михайло Костенецький, який конкретно і відверто розповів про те, як 30 років тому запорізькі лікарі вирушили ліквідувати наслідки Чорнобильської катастрофи. Відомий український археолог, професор В’ячеслав Мурзін розповів про кіммерійців - найстародавніший народ наших степових країв.

 

Низка статей розповідає про наших земляків: творця понад 40 сортів черешні Миколу Туровцева, педагога-географа Віталія Войлошнікова, будівельника з непростою долею Івана Філонова і паризьку художницю Женю Мінаш.

Крім цього зі сторінок журналу читач дізнається, що таке старовинні «полюбовні казки», як проходив в місті шаховий карнавал, навіщо комсомольці викрали крило німецького літака і чи живуть в наших краях величезні змії. 

Почитати свіжий номер журналу можна в Центральній міській бібліотеці ім. М. Лермонтова.

Переглядів: 525 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі