Четвер, 28.03.2024, 18:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Вересень » 8 » Презентація книги Сергія Авдєєнка «Сентябри Виктора Орлова» (фото і відео)
13:59
Презентація книги Сергія Авдєєнка «Сентябри Виктора Орлова» (фото і відео)

7 вересня в Центральній міській бібліотеці ім. М. Лермонтова відбулась презентація книги Сергія Авдєєнка «Сентябри Виктора Орлова».

Авдєєнко Сергій Іванович - український письменник, журналіст і краєзнавець, член Національної спілки журналістів України з 1987 р. Пише українською та російською мовами. Стало доброю традицією, що час від часу Сергій Іванович радує нас, його читачів, новою книгою, що розповідає про наших земляків, які залишили свій слід в історії міста Мелітополя.

У своїй книзі Сергій Авдєєнко розповідає про життя та творчість мелітопольського поета, голови Мелітопольського літературного об'єднання ім. Павла Ловецького Віктора Миколайовича Орлова. Автором зібрано вірші, літературознавчі статті, рецензії, спогади, листи. Родзинкою видання став диск із записом телевізійного виступу поета в 1996 році. Багато матеріалів досі були невідомі широкому читачеві. Обкладинку книги прикрашає картина «Золота осінь» ветерана культури Вілена Усікова.

За життя Віктора Орлова було видано три збірки віршів: «Из боли и радости» (1993 г.), «Мои сентябри» (1997 г.), «Третья исповедь» (2001 г.). Четверта книга «А цветы остаются...» вийшла у світ вже після смерті поета у 2003 році. Тиражі видань були маленькими, вони вже стали бібліографічною рідкістю. Та інтерес до самобутньої творчості В. М. Орлова залишається. Крім того поет друкувався в альманахах міста Мелітополя «Ради жизни на земле», «Я живу в Мелитополе», «Светлый ключ» і «Под светлой тенью тополей». Вірші публікувалися також в м. Києві, Запоріжжі, Бердянську, Одесі, Дніпропетровську.

На презентації зібралися друзі, знайомі, колеги і шанувальники творчості Віктора Миколайовича, вони поділилися з присутніми своїми спогадами, читали вірші.

З теплом і вдячністю відгукувалися про свого колегу і наставника:

  • член Національної спілки письменників та Національної спілки журналістів України, лауреат багатьох премій Олег Гончаренко;
  • голова Мелітопольського ЛІТО ім. Павла Ловецького Світлана Непомняща; мелітопольські поети: Валерій Розов, Тетяна Савіна, Ольга Дунаєва;
  • доцент кафедри української та зарубіжної літератури МДПУ ім. Богдана Хмельницького Валентина Зотова;
  • кандидат філологічних наук Наталя Зайдлер.

   

Всі присутні були вдячні Сергію Івановичу Авдєєнку за можливість ще раз отримати задоволення від поезії Віктора Миколайовича Орлова. Завершилась творча зустріч автограф-сесією.

 

До цієї зустрічі бібліотекарі підготували книжкову виставку "Сентябри вы мои, сентябри", на якій представлено власні твори Віктора Орлова та літературу про нього.

Переглядів: 547 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі