Четвер, 25.04.2024, 15:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Грудень » 16 » Підтримайте дитячу бібліотеку «Мальвіна»!!!
16:28
Підтримайте дитячу бібліотеку «Мальвіна»!!!
Шановні читачі та мешканці нашого міста!
 
Підтримайте дитячу бібліотеку «Мальвіна»!!!
 
Звернення
колективу Центральної дитячої бібліотеки ім. А. П. Гайдара(«Мальвіна»)
 
   У відповідності до Закону України № 1561 – ІІІ від 16. 03. 2000 р. «Про внесення змін до Закону України «Про бібліотеки та бібліотечну справу» центральна дитяча бібліотека ім. А. Гайдара є інформаційним, культурним, освітнім, а також єдиним у нашому місті спеціалізованим бібліотечним закладом. Це одна зі старіших бібліотек міста Мелітополя: організована 14 квітня 1938 року, а також найбільша дитяча бібліотека в Запорізькій області.  
   У теперішній час фонд бібліотеки становить понад 40 тисяч видань: книги, газети, журнали, інтернет-ресурси. Варто відмітити, що щорічно бібліотеку відвідують понад 5500 тисяч читачів, видається понад 100 тисяч видань. Вона розрахована на обслуговування дитячого населення міста, хоча користується популярністю і у дорослих: викладачів міських шкіл, вихователів дитячих садків, студентів, пенсіонерів та батьків.
  Дитяча бібліотека, її високопрофесійний та творчий колектив організовує та проводить понад 100 заходів різної тематики, використовують нові цікаві форми роботи, тим самим популяризуючи книги, знання та інформацію. Також приймає участь у міських культурних заходах. В стінах бібліотеки кожен рік проходить І-ІІ етапи Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач року», літній марафон «Тисячі мудрих сторінок» та інші. Переможці цих конкурсів стали переможцями й обласного рівня м. Запоріжжя та представляли область у м. Львові.
   Будучи однією з небагатьох в області крупних дитячих бібліотек, наш заклад прагне дати читачам максимум корисної та цінної інформації, привити уміння та навички бібліотечно – бібліографічної культури. Бібліотека багато років є методичним центром з питань організації роботи з читачами – дітьми для всіх бібліотек міста: проводить семінари, консультації та інш.
  Останнім часом багато муніципальних закладів приватизується, не минула ця участь і нашу бібліотеку. Напередодні 75 – річного ювілею бібліотеки частину приміщення, в якій розташований відділ старшого абонементу з найбільшим фондом, намагаються відібрати. Загальна площа бібліотеки – 246 квадратних метрів, з яких третина займають приміщення не пристосовані до обслуговування читачів та зберігання фонду – це коридор, фойє. Цього недостатньо.
   У відповідності до Закону України про культуру № 2778-VI від 14 грудня 2010 року статті 8 пункту 3 «Громадяни мають право на доступ до культурних цінностей шляхом користування фондами бібліотек, що належать до Державного бібліотечного фонду України». А згідно зі статтею 20 пункту 3 «Не підлягають приватизації: заклади культури, що забезпечують державні соціальні нормативи у сфері обслуговування населення закладами культури», пункту 4 «Забороняється виселення закладів культури (бібліотек) з приміщень без надання їм іншого рівноцінного приміщення».
 
З повагою,
колектив дитячої бібліотеки «Мальвіна»
Переглядів: 548 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Елена Владимировна  
У кого же рука поднимается на святое?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі