Середа, 24.04.2024, 07:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Червень » 23 » Виставки до Дня Конституції України
09:34
Виставки до Дня Конституції України

28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України – першу Конституцію незалежної української держави. 

Працівники читальної зали бібліотеки ім. М. Лермонтова до Дня Конституції України підготували панорамну книжкову виставку «Оберіг нашої державності».

На виставці представлені «Конституція України», «Декларація про державний суверенітет України», «Основи конституційного права України», «Історія держави і права», «Історія українського козацтва» та інші видання, що відображають найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України. Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції (від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України).

Читальний зал бібліотеки ім. М. Горького оформив інформаційну зону "Конституція - наш правовий гарант". Книги, представлені для перегляду користувачів, направлені на виховання поваги до Конституції України, формування правової культури, отримання знань про конституційні права і свободи громадян України.

До Дня Конституціїї України в старшому читальному залі дитячої бібліотеки "Мальвіна" для учнів 5-9 класів організовано тематичну зону «Моя Україна – єдина країна». Всі охочі мають змогу ознайомитися з довідниковою, науковою та пізнавальною літературою про процес утворення нашої держави, її розвиток та особливості прийняття Конституції України.

Література, представлена на виставці «Конституція - основний закон моєї держави» у бібліотеці ім. В. Маяковського, розповідає про важливе значення Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу, дається відповідь на питання, якою ця держава буде, які шляхи її розвитку, а також прослідкувати шлях, пройдений нашою державою.

Цього дня ми віддаємо данину поваги символам держави, що пройшли довгий героїчний шлях. Це свято національного єднання й загальної відповідальності за сьогодення й майбутнє нашої Батьківщини. Від Конституції залежить щастя й доля Народу і кожної Людини.

Запрошуємо всіх на перегляд виставок.

Переглядів: 438 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі