Середа, 24.04.2024, 00:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Січень » 13 » Народні традиції у сімейному колі
14:26
Народні традиції у сімейному колі
Про багатий світ давніх українських традицій та впровадження їх у сучасне життя можна дізнатись, відвідавши книжкову виставку-рекомендацію «Народні традиції у сімейному колі», яка організована на абонементі бібліотеки ім. М.Горького.

Виставка має 3 розділи. 

В розділі «Від свята до свята» - представлено літературу про календарні свята України – державні, церковні, професійні та родинні, про  колоритний світ українських традицій і звичаїв святкування. Одне з таких видань - «Традиції і свята українського народу».

Атмосферу затишного сімейного свята найкраще дозволяє відчути святково накритий стіл, за яким збирається вся родина. Зробити це у традиційному  народному стилі допоможуть книги, представлені у розділі виставки «Чим хата багата», присвяченому кулінарії. Такі  видання як «Кращі страви української кухні» та «Все  об украинской кухне»  допоможуть оволодіти тонкощами приготування українських страв, як традиційних і популярних, так і маловідомих. Тут представлені також книги, присвячені кухні інших народів, зокрема, азіатській та єврейській, адже запозичення смачних страв із кухонь інших національностей дасть можливість збагатити і урізноманітнити святковий стіл та більше дізнатись про культуру цих народів.

Кажуть, українці  співають цілий рік і цілий вік. 
Тому у розділі виставки «Заспіваємо пісню веселеньку» представлено збірки, що містять найпопулярніші народні пісні, зокрема «Улюблені українські пісні» та «Застольные песни».
Народні традиції здатні подарувати кожній  родині мир і спокій, злагоду і любов, духовно збагатити та зробити  причетними до багатовікової української культури, адже сім`я - це хранителька національних звичаїв і традицій, пам`яті предків.

Діятиме виставка до  28 березня.

Переглядів: 485 | Додав: admin | Теги: народні традиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі