П`ятниця, 26.04.2024, 10:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Квітень » 27 » Мелітопольці долучилися до проекту соціального згуртування
10:10
Мелітопольці долучилися до проекту соціального згуртування

У лютому 2017 року в результаті конкурсного відбору громаду Мелітополя було відібрано, як зацікавлену в участі у проекті «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», який реалізовується представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу.

З 24 до 26 квітня в рамках цього проекту на базі центральної дитячої бібліотеки "Мальвіна" пройшли тренінги із розвитку громад, соціального згуртування, інтеграції та залучення внутрішньо переміщених осіб, етнічних меншин та людей із інвалідністю до активного суспільного життя.

Впродовж трьох днів 25 учасників тренінгів: місцеві мешканці, внутрішньо переміщені особи, представники етнічних меншин та люди із інвалідністю вчилися писати проекти, розуміти потреби один одного і створювати спільні заходи.

Тренінги мали неабиякий успіх, насамперед тому, що експерти МОМ віддали перевагу інтерактивним методам роботи та неформальному підходу до навчання.

  

Мелітопольці мали можливість проаналізувати потреби громади, взаємодію із місцевою владою, та обговорити ідеї соціальних проектів, які вони прагнуть реалізувати. 

 

А після тренінгів почнеться розробка самого плану заходів соціального спрямування та згуртування громади Мелітополя. Вони будуть направлені на інтеграцію та адаптацію внутрішньо переміщених осіб, залучення до активного громадського життя усіх членів громади, а також на зменшення соціальної напруги та вирішення конфліктів всередині громади.

 

Діяльність громади може, наприклад, включати наступні ініціативи:

- заходи, які сприятимуть інтеграції ВПО, національних меншин та етнічних груп, а також людей з особливими потребами;
- започаткування нових соціальних послуг для всіх жителів громади (дитячої кімнати на об’єкті соціальної інфраструктури, інноваційних послуг на базі бібліотеки, кімнати психологічного розвантаження, соціального простору для громади та громадських організацій на базі культурного центру чи іншого об’єкта тощо);
- започаткування волонтерських ініціатив (щомісячного прибирання місцевого парку, самостійне фарбування паркану біля школи, облаштування дитячого майданчику тощо);
- заходи спрямовані на адаптацію навколишнього середовища для осіб з особливими потребами;
послуги із перенаправлення щодо юридичних аспектів до існуючих організацій, що надають такі послуги у громаді.

Максимальний розмір гранту для підтримки становитиме до 12 000 Євро. МОМ надасть перевагу планам соціальних заходів, які найбільше відповідають вищезазначеним умовам, на конкурсних умовах. 

Переглядів: 522 | Додав: admin | Теги: проект, ВПО, інваліди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі