Середа, 08.05.2024, 17:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Серпень » 31 » Мелітополь – місто спортивних героїв та чемпіонів!
11:07
Мелітополь – місто спортивних героїв та чемпіонів!

Традиційно у другу суботу вересня відзначається свято всіх прихильників здорового способу життя, спортсменів, ветеранів спорту - День фізичної культури і спорту. До цієї дати у вітринах центральної міської бібліотеки ім. М. Лермонтова розгорнуто книжково-ілюстративну виставку-інсталяцію «Гармонія тіла та духу». 

Ця яскрава виставка, прикрашена спортивним спорядженням, складається з трьох розділів: «Олімпійський вогонь», «Зі спортом по життю» і «Мелітополь – місто спортивних героїв та чемпіонів». 


Видання першого розділу під назвою «Олімпійський вогонь» знайомлять читачів з історією фізичної культури, спорту та Олімпійських ігор.

Найбільш популярним видам спорту в Україні присвячений другий розділ «Зі спортом по життю». Українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту, здобули багато перемог. Легендами українського спорту є стрибун Сергій Бубка (35 світових рекордів), футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов, відзначені «Золотим м’ячем» як найкращі футболісти Європи. Зірками художньої гімнастики свого часу були Ірина Дерюгіна і Лариса Латиніна, яка завоювала 18 олімпійських медалей - це найбільше досягнення в історії олімпіад.

Сьогодні на спортивному небосхилі України сяють нові зірки. Боксерів Володимира і Віталія Кличків, Олександра Усика, плавчиню Яну Клочкову, гімнастику Ганну Безсонову, легкоатлетку Жанну Пінтусевич, тенісиста Андрія Медведєва, футболіста Андрія Шевченка та багатьох інших знають далеко за межами України. 


Встановлюють спортивні рекорди й мелітопольці. Про тих земляків, хто підкорив своїми досягненнями спортивний Олімп, йдеться у наступному розділі виставки під назвою «Мелітополь – місто спортивних героїв та чемпіонів».

У цьому розділі представлені книги та періодичні видання, присвячені спортсменам Мелітопольщини. Наприклад, гордістю нашого міста є Валерій Газаєв - майстер спорту України з пауерліфтингу, триразовий володар титулу «Найсильніша людина Запорізької області», та Єгор Ткачук - 12-ти річний мелітополець, учасник п’ятого сезону телешоу «Україна має талант», який поставив рекорд - підняв пудову гирю по черзі лівою та правою рукою 1102 рази. Єгор подужав вагу близько 18-ти тонн, увійшовши у Книгу рекордів України. 
А 62-річний мешканець Мелітополя Віктор Ващенко з багатим досвідом марафонських забігів посів у 2015 році друге місце у Міжнародному харківському марафоні.
Прославив наш медовий край й талановитий футболіст, центральний захисник «Динамо» (Київ) та національної збірної України Євген Хачеріді

Пишається Мелітополь й іншими земляками-спортсменами, про досягнення яких інформують на сторінках місцевих та регіональних періодичних видань. 


Бібліотекарі сподіваються, що цікаві видання та незвичне оформлення цієї виставки приверне увагу прихильників здорового способу життя та любителів спорту. 

Переглядів: 569 | Додав: admin | Теги: День фізичної культури і спорту, виставка-інсталяція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі