Четвер, 25.04.2024, 19:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Лютий » 24 » Масляний розгуляй у бібліотеці
14:22
Масляний розгуляй у бібліотеці

Наприкінці лютого в Мелітополь прилетів Масляний тиждень. Завітав з веселими забавами, жартами, широким розгуляєм та, звичайно ж, з пишними млинцями. І хоч Масляну святкують цілий тиждень, найбільш шумним є четвер. Цей день зветься масляним розгуляєм.

Саме в такий чудовий святковий день Центральна міська бібліотека ім. М. Лермонтова запросила до себе гостей, членів інвалідно-спортивного клубу «Фокіс» та представників Мелітопольського міського товариства інвалідів.

Гостей зустрічали веселі потішники, відомі скоморохи і насмішники. Вони відразу попередили глядачів, що з ними краще веселитися, бо в таке свято сидіти і сумувати нікуди не годиться, а потім познайомили всіх присутніх з традиціями святкування Масляної. Але в самий розпал народних веселощів пролунало виття хуртовини і під голосне завивання холодного вітру з’явилася сама студена Зима, яка відразу ж попередила, що не потерпить ніякого веселого шуму та гаму. 

 

А її загрози всіх закружляти і заморозити не на жарт налякали скоморохів. Проте веселі потішники швидко «взяли себе в руки» і запропонували Зимі взяти участь в четвергових гуляннях і познайомитися з коробейниками, які принесли для всіх учасників заходу повні лотки із солодощами.

Щоб було цікавіше, коробейники не роздавали своє частування, а нагороджували цукерками і смачними солодощами тільки тих, хто відповідав на їх загадки. 

Зима побачивши такі веселощі, змирилася з тим, що термін її панування добігає кінця і погодилася поступитися місцем своїй молодшій сестрі - Весні.

А гості заходу, розділившись на 2 команди написали два листи, одне Зимі, в яких подякували їй за сніги пухнасті та свята новорічні, а другий лист - Весні, яку запросили швидше прийти до Мелітополя.

 

Спалювання опудала Масляної і прихід весни завершував масляний розгуляй. Але фіналом заходу стала пропозиція, зроблена гостям бібліотеки скоморохами, покуштувати святкових млинців з чаєм та варенням. Чаювання вдалося на славу, в захваті були всі: і господарі, і гості.

 

Переглядів: 447 | Додав: admin | Теги: Масляна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі