П`ятниця, 26.04.2024, 01:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Лютий » 20 » До річниці вшанування пам’яті Лесі Українки
11:38
До річниці вшанування пам’яті Лесі Українки

                                                                                                                               Як я умру, на світі запалає
                                                                                              Покинутий вогонь моїх пісень,
                                                                                              І стримуваний пломінь засіяє,
                                                                                              Вночі запалений, горітиме удень.

                                                                                                                          Леся Українка

Леся Українка… Це ніжне і дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу.  Псевдонім Лариси Петрівни Косач твердо і назавжди зафіксований у пам’яті кожного українця. Літературна спадщина Лесі Українки – органічна і невіддільна складова частина української літератури й культури.

Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси читачам Центральної бібліотеки ім. М.Лермонтова пропонує книжкова виставка "Довго щирими словами до людей промовлятиму я...".

   

Виставка являє собою добірку найкращих книжок - авторських творів поетеси, книг, присвячених її життю та творчості та статті з періодичних видань.  Виставка прикрашена українськими рушниками.

                         Особливу увагу хотілося б привернути читачів  до таких книг:

     Леся Українка: сюжети з життя в ілюстраціях і документах: фотокнига. - Київ : Спалах, 2001. - 167 с.

   Це цікава розповідь про всесвітньо відому українську поетесу, її життя, коло її близьких та друзів,  середовище, що живило і надихало її талант. Розповіді Лесиної сестри Ольги Косач-Кривинюк з її ґрунтовного нью-йоркського видання «Леся Українка. Хронологія життя і творчості», листування молодшої сестри Ізидори Косач-Борисової з науковцями київського Музею Лесі Українки дозволяють читачеві максимально наблизитись до Постаті геніальної поетки, поринути в часі у світ її дум і мрій...Книга побудована на оригінальних документах та фотознімках з фондів Музею.

 
Українка Леся. Нехай мої струни лунають… : вибрані поезії / Леся Українка ; упоряд. Н. П. Сташенко . – Луцьк : Волинська обл. друк., 2009. – 224 с.

Збірка складається із семи розділів, назви до яких підібрані за рядками творів Лесі Українки. Діапазон лірики надзвичайно широкий: в ній роздуми про сенс життя і призначення людини, мрії про світле майбутнє, твори про громадянську мужність, місію митця і призначення мистецтва.  

З нагоди 145-річчя від дня народження Лесі Українки бібліотеки ім. М.Горького для своїх користувачів організувала виставку- портрет «В її віршах – історія народу».  

Представлені видання дають можливість зрозуміти, що художній світ поетеси повернутий обличчям до світової, зокрема, європейської літератури, і усвідомити, що в її геніальних творах, її творчому і життєвому подвигу - могуть і вічність Леси Українки, як людини,поета і борця.

Бібліотека ім. В.Маяковського також приєдналась до вшанування цієї знакової для української і світової культури постаті. До дня народження видатної української поетеси з 24 лютого в цій бібліотеці діє виставка «Дзвінка струна Лесиного слова».

Представлена література дає змогу відвідувачам цієї бібліотеки ознайомитися з непересічною постаттю видатної поетеси, перекладача, культурного діяча. Різносторонність захоплень цієї людини вражає.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати наши виставки.

Переглядів: 503 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі