Середа, 24.04.2024, 01:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Червень » 2 » Книжкова виставка «Зелені святки»
09:28
Книжкова виставка «Зелені святки»

 

Хай дух святий буде над вами,

Простеліть долі стежку квіток пелюстками,

Зелена гілочка нове життя вдихне в оселю,

Щоб ви були здорові та веселі.

 

4 червня християни відзначають День Святої Трійці – одне з найбільших християнських свят, яке припадає на 50-й день від Великодня. У народі свято Трійці називають «зеленим» літнім святом. В цей день прийнято прикрашати храми і будинки гілками з дерев, луговими травами, квітами, це прийшло ще з дохристиянських часів. За народними традиціями на Трійцю проводилися гуляння, ворожіння, дівчата пускали по воді вінки.

Для нагадування читачам про свято в бібліотеці ім. М. Лермонтова оформлено книжкову виставку «Зелені святки».

У першому розділі виставки «Найвеличніше християнське свято» представлено літературу про День Святої Трійці з різноманітною інформацією про виникнення свята, його історію і традиції. Також представлені статті про Трійцю в періодичних виданнях.

Дню Святої Трійці присвячені різні твори мистецтв. Вашій увазі запропоновано видання «Троица Андрея Рублева. Антология». Ікона Святої Трійці, написана Андрієм Рубльовим в XV столітті - найвідоміша з його творів. Вона являє собою дошку вертикального формату. На ній зображені три ангели, які сидять за столом, на якому стоїть чаша з головою тільця. На тлі представлені будинок, дерево і гора. Фігури ангелів розташовані так, що лінії їх фігур утворюють ніби замкнене коло. Композиційним центром ікони є чаша. Руки середнього і лівого ангелів благословляють чашу.

У другому розділі «Прийди, прийди до мене, неділенько зелена» ви знайдете літературу про культуру побуту українського народу, православні свята, звичаї, обряди, прикмети та повір’я. Також представлені видання про цілющі трави, народну медицину, лікарські рослини, поради та рецепти знахарів.

Традиції святкування Дня Святої Трійці не втрачені в наш час, а вивчаються і відроджуються. Без сумніву, це зацікавить читачів різного віку, особливо тих, кому небайдужа духовна спадщина і культура українського народу. Запрошуємо відвідати нашу виставку.

Переглядів: 933 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі