Субота, 27.04.2024, 04:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Жовтень » 13 » Книжкова виставка «За честь! За славу! За народ!» ​​
12:20
Книжкова виставка «За честь! За славу! За народ!» ​​

День захисника України - свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем українського козацтва.

Свято встановлено 14 жовтня 2014 року указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.

До цих свят в читальному залі Центральної міської бібліотеки ім. М. Лермонтова представлено книжкову виставку «За честь! За славу! За народ!».

Виставка складається з трьох розділів.

У першому розділі «Діво Пресвята – Матір матерів, пригорни до серця всіх своїх синів» експонуються книжки Вікторії Ярош «Золотий колос Дажбога», Ірини Ігнатенко «Етнологія для народу», навчально-методичний посібник «Народні обряди і свята». В цих книгах автори описують традиції, звичаї, свята, обряди, вірування українців, історію та особливості цього великого свята.

Другий розділ «Слава козацька вічно жива» розповідає про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями. На виставці представлені видання: «Історія українського козацтва», «Історія українського війська», «Козацька держава як ідея в системі суспільно-політичного мислення ХVIVIII століття», «Козаччина», «Козацька міфологія України: творці та епігони». Всі представлені видання будуть цікаві та корисні як для учнів та студентів, так і для вчителів, викладачів вузів, науковців, всіх хто цікавиться історією України.

Третій розділ «Гордість і душа держави, її надія і оберіг – це захисники України» представляє літературу Ольги Каліновської «Неоголошена війна», Наталки Доляк «Загублений між війнами», Георгія Почепцова «Сучасні інформаційні війни», «Вклоняємось доземно українському солдату» та періодичне видання «Військо України». Мільйони людей вірять, що небо нашої України стане мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир! Ми повинні розуміти, як важко нашим воїнам перебувати далеко від своїх родин і друзів, як важко кожного дня переживати смертельні ризики та втрати побратимів. Ми повинні показувати нашим захисникам нашу підтримку, повагу та віру.

Запрошуємо вас відвідати нашу бібліотеку та ознайомитись з літературою та періодикою, яка допоможе вам збагатити свої знання.

Переглядів: 618 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі