Субота, 20.04.2024, 08:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 17 » Книжкова виставка-подія до Дня Гідності та Свободи
10:36
Книжкова виставка-подія до Дня Гідності та Свободи

16 листопада в читальному залі Центральної міської бібліотеки ім. М. Лермонтова оформлено книжкову виставку-подію «Україна гідна свободи», присвячена Дню Гідності та Свободи.

Це свято встановлене згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 "Про День Гідності та Свободи" від 13 листопада 2014 року з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття.

На виставці представлені видання, які розповідають про патріотизм та мужність громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і національних інтересів нашої держави. Гідність, відданість та патріотизм сьогодні засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття. 

До збірника «Усна історія Російсько-Української війни 2014-2016 рр.» увійшли спогади та результати опитувань учасників війни на Сході: бійців Збройних сил України, військовослужбовців Національної гвардії України, представників запорізької Служби з надзвичайних ситуацій та волонтерів. В збірці представлені світлини та карти зони бойових дій.

У книзі «Майдан. Нерозказана історія» зібрані інтерв’ю з головними персонажами тієї історичної зими, свідчення очевидців, що були по обидва боки барикад, публікуються вперше. Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість із них - молоді, сильні. Ті, що тільки починали жити.

Чільне місце на виставці посідає фотоальбом-посвята «Хоробрі серця неможливо зупинити», який містить фото загиблих бійців та короткі інформаційні статті про людей, які віддали своє життя за незалежність нашої держави, мир та спокій на рідній землі.

Видання, представлені на виставці - справжній виклик байдужості та заклик бути гідними громадянами своєї країни.  

Переглядів: 1568 | Додав: admin | Теги: день гідності й свободи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі