Субота, 27.04.2024, 04:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Квітень » 12 » Книжкова виставка «Париж... Місто, овіяне легендами»
15:42
Книжкова виставка «Париж... Місто, овіяне легендами»

Париж - мрія будь-якого мандрівника, туристичний і культурний центр світового значення.

Місто, де в повітрі дійсно пахне романтикою. Місто, де сотні художників створювали диво, письменники - свято, а історія - неперевершені шедеври мистецтва. Закохатися в Париж раз і назавжди Ви зможете завдяки книжковій виставці «Париж... Місто, овіяне легендами», яку підготували для Вас бібліотекарі читальної зали Центральної бібліотеки ім. М.Ю. Лермонтова.

Перший розділ виставки «О, Париже! Дві тисячі літ ти чаруєш красою весь світ» знайомить читачів з походженням назви міста, історією Парижа, яка налічує більше двох тисячоліть, за час яких місто пережило і яскраві періоди розквіту, і війни, і народні повстання і безліч інших культурних та історичних подій.

Історія Парижа застигла в пам'ятниках і монументах Тріумфальної арки, яка була побудована на честь перемог Наполеона Бонапарта; 300-метрової красуні Ейфелевій вежі; світової скарбниці мистецтва Лувра; Будинку інвалідів з криптою Наполеона I; таємничому Нотр-Дам де Парі, знаменитому на весь світ своєю неповторною архітектурою і дивовижною історією.

Шедеври світового мистецтва зібрані у всесвітньовідомих музеях Франції, таких як: Версаль, Фонтенбло, музей Родена, музей імпресіоністів д’Орсе, в якому виставлені всі твори мистецтва середини XIX - початку XX сторіччя; Лувр – найвідоміший не тільки у Франції, але і по всьому світу, де зібрана величезна колекція різних рідкісних творів художнього мистецтва. Тут можна побачити знамениту Мону Лізу, різний єгипетський живопис і ще багато всього цікавого. Інформацію про всі ці пам'ятки висвітлює другий розділ книжкової виставки «Париж – серце Франції».

Французький шик – це легко! На жаль, стати французами ми не зможемо, але для нас, українців так званий «французький шик» - це легкий урок. Третій розділ книжкової виставки «Париж - місце гурманів і шопоголиків» навчить, як вдягатися за останньою французькою модою та приготувати на обід вишукану страву французької кухні.

Париж - це місто-казка, місто-мрія, який ще нікого не залишив байдужим, він підкорює відразу і на все життя, а познайомившись з цим франтом одного разу, вже не викинеш його з серця ніколи.

Отож, подорожуємо разом з бібліотекою!

 

Переглядів: 494 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі