Вівторок, 23.04.2024, 23:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Лютий » 14 » Книжкова виставка–пам'ять «Сповідь солдатських сердець»
12:48
Книжкова виставка–пам'ять «Сповідь солдатських сердець»

13 лютого в читальній залі ЦМБ ім. М. Лермонтова оформлено книжкову виставку–пам'ять «Сповідь солдатських сердець».

Згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2004 р. щорічно 15 лютого в Україні відзначається День вшанування пам'яті учасників бойових дій на території інших держав. Також цього дня у 1989 році після десятирічної війни було завершено виведення радянських військ з Афганістану.

Виставка складається з двох розділів.

 

В першому розділі «На перехресті пам’яті» в хронологічному порядку подані короткі історичні довідки  про війни і збройні конфлікти, в яких брали участь українські воїни. На виставці розміщені фотографії воєнних конфліктів за рубежем у XX столітті. 

В другому розділі «Афганістан: подвиг, пам'ять, біль» представлені книги, в яких розповідається про воїнів, які виконували свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані, висвітлено страшні правдиві документальні кадри війни: «Афганское досье» Г. Коржа, «Афганистан  болит в моей душе… Воспоминания, дневники советских воинов, выполнивших свой долг в Афганистане», «Звезды славы боевой: на земле Афганистана», «Афганское эхо» В. Киризьянова, комплект открыток о воинах Героях Советского Союза «По Афганским дорогам». В представлених виданнях читачі можуть знайти листи «афганців», документи, свідчення очевидців про пережиті афганські події.

Родзинкою виставки стала заснована на реальних подіях книга Олександра Півня «Черно-белая война». Автору було всього 22 роки, коли він вперше повів взвод у бій. Він розповідає, через які випробування проходять бійці, як вони вчилися воювати і виживати в горах Афганістану, виконуючи бойові завдання.

Війна в Афганістані – це трагедія сотень тисяч людей, приклад мужності, доблесті та героїзму. Вона забрала тисячі життів кращих воїнів, які віддано служили ідеалам заради своєї Батьківщини.

Запрошуємо на перегляд виставки.

 

Переглядів: 550 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі