П`ятниця, 19.04.2024, 20:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Березень » 21 » Книжкова виставка“Голос жіночої ліри”
11:38
Книжкова виставка“Голос жіночої ліри”

Поезія - то серця мова -
Надії, Віри і Любові -
Життя духовного основа.
Ні меж, кордонів їй немає,
Аж до зірок дух підіймає.
Вона - мрій сонячних жар-птиця,
Наснаги - чистая криниця,
Поезія - прекрасний цвіт,
Що нам дарує дивосвіт.

Поезія – це голос людської душі. Вона здатна знаходити відгук у душах інших людей, хвилювати їх, надихати. До Всесвітнього дня поезії в центральній міській бібліотеці ім. М.Ю. Лермонтова розгорнуто книжкову виставку “Голос жіночої ліри”, яка розкриває творчість жінок-поетес, що сходять зорею і яскравіють на поетичному небосхилі. Поезія – це сенс їхнього життя, відгук серця на радощі та біди буття.

У першому розділі книжкової виставки «Шедеври світової поезії» представлена література талановитих поетес - справжніх, без яких важко уявити світову поетичну лірику. Книги знайомлять читачів з ліричними творами, які вражають своєю романтичною схвильованістю та щедрістю почуттів, тонкою, проникливою лірикою Ахматової, Цвєтаєвої, Бели Ахмадуліної.

Книги з другого розділу «Класична українська поезія» вражають своєю романтичною схвильованістю та щедрістю почуттів, тонкою, проникливою лірикою Ліни Костенко, Олени Теліги, твердим, але разом з тим ніжним словом Лесі Українки.

Мелітопольська земля зродила ціле гроно талановитих жінок - митців слова, серед них – Світлана Непомняща, Ольга Дунаєва, Тетяна Савіна, Людмила Сенішак, Лариса Іщенко, Уляна Голодна, Анна Шевченко та інші. Цим особистостям присвячений третій розділ виставки “Поезія рідного краю ”.

Вірші, які пишуть жінки, вражають своєю задушевністю, теплотою і дивовижною щирістю, яка розкриває душу людини. Познайомившись з виставкою літератури, читач порине в чарівний світ поетичних звуків, почне цінувати красу природи, відірветься від сірої буденності, відпочине душею.

Запрошуємо всіх охочих у творчий політ поетичного слова!

Переглядів: 608 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі