Середа, 24.04.2024, 05:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Грудень » 23 » Книжкова виставка-феєрія «Ялинкове свято»
15:18
Книжкова виставка-феєрія «Ялинкове свято»

Широкими дорогами,

З рясними перемогами

Відходить рік старий.

Зима навкруг порошиться,

У кожну хату проситься

Веселий рік Новий.

 

З 22 грудня в читальному залі бібліотеки ім. М. Лермонтова оформлено книжкову виставку-феєрію «Ялинкове свято».

Новий рік – одне з найдавніших і найпопулярніших календарних свят. Це, мабуть, єдина подія, яку протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах і на всіх континентах, яку знають, люблять і яку з нетерпінням чекають люди, різні у своїх національних традиціях і релігійних переконаннях.

Незважаючи на те, що Новий рік - одне з небагатьох свят, що об`єднує все людство, за всіх часів у різних народів існували й існують свої традиції зустрічі Нового року та своя святкова атрибутика. Кожна нація, кожен народ має свої звичаї та традиції, що вироблялись протягом багатьох століть і освячені часом.

Виставка складається з двох розділів. В першому розділі «Традиції та звичаї святкування українського народу» представлено різноманітну літературу, присвячену традиціям святкування Нового року українцями: «Свята, традиції, звичаї», «Українські новорічні обряди», «Народні обряди та свята», «Етнологія українського народу», книги, що знайомлять читачів з історією та культурою українського народу, з традиціями святкування Нового року і Різдва, витоки яких таяться в слов'янських традиційних святах, в побуті українського народу.

Як і в більшості культурних традицій, в святкуванні Нового року поєднались християнські та язичницькі традиції. Побутувало повір’я, що в новорічну ніч відкривається небо і Бог напряму чує всі прохання.

Другий розділ «Новорічна кулінарія» висвітлює корисні поради до Нового року: що приготувати на Новий рік? Адже свята вже не за горами, і кожній господині обов'язково хочеться здивувати сім'ю і гостей найвишуканішими і чудовими стравами, гарним оформленням новорічного столу, дизайнерськими ідеями оформлення будинку.

Багато цікавих ідей ви знайдете на нашій виставці!

Запрошуємо на перегляд виставки.

Переглядів: 517 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі