П`ятниця, 29.03.2024, 17:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Жовтень » 31 » Книжкова виставка «Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п’янить»
14:59
Книжкова виставка «Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п’янить»

30 жовтня в Центральній міській бібліотеці ім. М. Лермонтова оформлено книжкову виставку «Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п’янить», присвячена Дню української писемності та мови.

На виставці представлено багато різноманітної літератури з української мови, зокрема, учбової, наукової, науково-популярної, довідкової.   Виставка складається з трьох розділів. 

 У першому розділі «Історія та культура української мови» представлені книги з культурології та історії української мови. Тут є видання Віталія Русанівського «Історія української літературної мови», Олени Росінської «Культура сучасної української мови», Олександра Пономаріва «Культура слова» та інші.

У другому розділі «Наша мова – калинова» користувачі знайдуть видання зі стилістики та граматики сучасної української мови, посібники з ділової української мови, довідники, словники.

В третьому розділі «Лунай, величне наше слово» представлені твори відомих українських письменників, зокрема Івана Котляревського. Його поема «Енеїда» стала першим в українській літературі твором, написаним народною мовою. Котляревський зробив найвагоміший внесок у становлення сучасної української літературної мови. В умовах занепаду всіх різновидів староукраїнської писемної мови його поема «Енеїда», п'єси «Наталка Полтавка» і «Москаль-чарівник», написані на основі живого усного мовлення народу, започаткували новий етап формування літературної мови.

Також представлені книги Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Івана Нечуя-Левицького, Михайла Коцюбинського.
Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації. Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця.

Запрошуємо відвідати нашу виставку!

Переглядів: 527 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі