Четвер, 25.04.2024, 15:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Січень » 3 » Яскраві імена в класичній літературі
16:37
Яскраві імена в класичній літературі

Шановні читачі!

На абонементі центральної міської бібліотеки ім. М. Лермонтова відкрито виставку художніх творів класиків світової літератури, чиї ювілеї ми відзначаємо цього місяця. Які ж письменники дарують нам насолоду від читання своїх витворів не одне століття?

Деякі відомі твори, які читало старше покоління, не залишають без уваги і молодші читачі. Один із них – «Гобіт, або Туди і Звідти» Джона Рональда Руела Толкіна, до речі, уперше виданий 80 років тому. Продовженням казки є  не менш популярна трилогія «Володар Перснів». А ось видана посметно книга «Легенда про Сіґурда і Ґудрун» -  це сповнена драматичного напруження Толкінова версія величної нордичної легенди. 

Умберто Еко - один з найпопулярніших письменників сучасної літератури, він - гуру для тих, хто вважає, що література має не розважати читача, а змушувати його замислюватися. «Ім’я рози» - історичний роман з безліччю унікальних відомостей про епоху і частково декоративним детективним сюжетом, а саме розслідуванням низки злочинів, що сталися у листопаді 1327 р. в одному з італійських монастирів. «Таємниче полум’я цариці Лоани» - твір, у якому розповідається про 59-річного міланського букініста-антиквара Ямбо, що внаслідок інсульту втрачає пам’ять.

Льюїс Керролл яскравою і теплою мовою писав для дітей і не без усмішки зазначав, що «Алісині пригоди у Дивокраї» й «Аліса у Задзеркаллі» розраховані на дітей віком від п’яти років до п’ятнадцяти, від п’ятнадцяти - до двадцяти п’яти, від двадцяти п’яти - до тридцяти п’яти і т. д.

Комедії Жана-Батіста Мольєра «Тартюф», «Міщанин-шляхтич» гостро критикують проблеми суспільства, розповідають про утвердження в житті світлого розуму, логіки, суворого порядку і моральності.

Творчість Вікентія Вересаєва відображає етап за етапом розвиток російської інтелігенції.

Ювілеї письменників у 2017 році - прекрасна можливість згадати їх творчість або прочитати в перший раз твори, на які не вистачало часу!

Переглядів: 455 | Додав: admin | Теги: класики-юбіляри | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі