Субота, 20.04.2024, 03:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Грудень » 1 » Ярмарок «Сучасні ініціативи бібліотек і музеїв»
10:22
Ярмарок «Сучасні ініціативи бібліотек і музеїв»

Бібліотеки централізованої бібліотечної системи долучилися до фінального заходу проекту «Співпраця бібліотек і музеїв Мелітопольщини як ресурс розвитку освіти дорослих», який є частиною міжрегіонального проекту «Замінимо мури відкритими вікнами» та реалізується за підтримки Інституту міжнародного співробітництва Німецької асоціації народних університетів (DVV International), Міністерства закордонних справ Німеччини та Громадської організації Інформаційно-дослідницького центру «Інтеграція і розвиток».

29 листопада 2016 року в фойє Палацу культури ім. Т.Г. Шевченка відбувся ярмарок «Сучасні ініціативи бібліотек і музеїв», де були продемонстровані мешканцям і гостям міста креативні форми роботи, які проводяться в бібліотеці.

До цього ярмарку працівники Центральної міської бібліотеки ім М. Лермонтова організували «Бібліотечний квартал». Зустрічав на бульварі гостей ярмарку казковий персонаж Буратіно, який пропонував взяти участь в книжковій лотереї та заглянути на виставку-саквояж «Симфонія читання».

Відеопрезентація знайомила відвідувачів ярмарку з бібліотечними послугами та заходами, які проходили в бібліотеці протягом 2016 року.

Працював пункт Європейської інформації, де висвітлювалась інформація про історію, культуру, цінності ЄС та євроінтеграцію України. Для всіх охочих був проведений майстер-клас по роботі з електронною книгою PocketBook. 

Популярністю серед відвідувачів ярмарку користувалось «World cafe» (Світове кафе). Бібліотекарі створюючи атмосферу гостинності, запрошували на «Бібліотечний бульвар», пропонували чай с солодощами та ставили питання «Якою Ви бачите нашу бібліотеку в 2017 році?». Свої відповіді та побажання гості ярмарку залишали на фліпчарті.

Центральною дитячою бібліотекою «Мальвіна» було представлено дві цікаві форми роботи: майстер-клас  «Петриківка - сучасність чи спадщина?» та казкова естафета «Академія казкових наук».  

Арт-терапевтичний майстер-клас, проведений за антистрес-розмальовками харківської художниці Олесі Вакуленко, дуже актуальний для дітей та батьків. Адже завдяки малюванню можна не тільки зняти стрес, а ще й весело провести час разом з сім’єю. 

Учасники казкової естафети «Академія казкових наук» відповідали на незвичайні питання з математики, зоології, географії, музики та біології, із задоволенням розмальовували улюблених казкових героїв, яких потім розміщували на мапу казкового міста. 

Бібліотека ім. М. Горького, рекламуючи свою роботу, запропонувала громаді книжково-ілюстративну викладку сезонного меню «Цей чудовий гарбуз» з дегустацією гарбузових смаколиків. Із представлених видань присутні дізнались про корисні лікувальні, косметичні, кулінарні та інші властивості звичайного гарбуза. 

Фотосушка «В нашій книжковій світлиці» знайомила присутніх з яскравими та цікавими моментами роботи бібліотеки. З метою реклами роботи громадського «Центру сімейного дозвілля», що функціонує на базі бібліотеки, був проведений сімейний ізотренінг «Чарівна стежка» та тренінг з навчання розвиваючих та стратегічних ігор «Граючись – розвиваємось».

Всіх гостей, що завітали до тематичної зони бібліотеки ім. В. Маяковського зустрічала справжнісінька Солоха.

Бібліотекою була представлена книжкова виставка «Сонячна грядка», фотосушка «Життя бібліотеки в одному кадрі», приймалися голоси за громадським проектом «Бюджет міських ініціатив», а родзинкою заходу був майстер-клас з виготовлення квітів з паперу «Прикрась красуню» та цукерковий корабель побажань від літературних героїв. 

Бібліотека ім. Т. Шевченка запросила відвідувачів завітати до «Бібліотечної гавані», де на всіх чекали 4 цікаві локації:
-    бібліобар «Скуштуй книгу - отримай побажання», гості ярмарки із хендмейдової паперової чашечки могли вибрати собі запропоновані бібліотекарями назви книг та авторів для вечірнього прочитання.
-    другою локацією був майстер-клас з орігамі, де бібліотекарі вчили робити кораблики з побажаннями, які потім стали інсталяцією третьої локації «Обери свій корабель».
-    куточок краси «Косоплетіння»- ще один майстер-клас. Тут усім охочим створили гарні зачіски, які пропонують сучасні видання для молоді.

Зустріч пройшла під девізом: «До книги і читання - через дозвілля та спілкування», адже бібліотека давно перестала бути лише книгочитальнею, зараз це і інформаційні і дозвіллєві центри.

Також в фойє Палацу культури ім. Т.Г. Шевченка розмістили свої тематичні зони районні бібліотеки та музеї. Такі заходи актуальні та цікаві, як для юних, так і для дорослих мешканців нашого міста. Вони дають можливість не тільки чомусь навчитися, але й отримати задоволення від втілення власних творчих мрій.

Переглядів: 673 | Додав: admin | Теги: ярмарка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі