Субота, 20.04.2024, 10:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Жовтень » 13 » Інтеркультурний ярмарок_Греція
11:10
Інтеркультурний ярмарок_Греція

Мелітопольщина - гостинна земля, яка славна своєю історичною та  етнокультурною спадщиною як в Україні, так і далеко за її межами. В  Мелітополі вже протягом 230 років живуть в гармонії різні етноси та національності, які є прикладом добросусідських відносин і взаємоповаги.

У місті діє понад 20 національно-культурних товариств, об'єднаних в громадську організацію «Рада національних товариств міста Мелітополя». Всі вони тісно співпрацюють один з одним, популяризуючи свою культуру та національні звичаї для населення міста. 

У центральній дитячій бібліотеці «Мальвіна» в рамках креатив-лабораторії «Культура народів рідного краю» з 10 до 20 жовтня проходить інтеркультурний ярмарок «В слові «Ми» – сто тисяч «Я».

В старшому читальному залі бібліотеки розпочала свою роботу виставка «Мій черешневий край – найкраще місце на землі», яка розкриває розмаїття національностей нашого міста. На ній представлена колекція творів різними національними мовами, що можуть бути цікавими дітям та дорослим.

Першими учасниками інтеркультурного ярмарку стали представники мелітопольського товариства греків «Еллада», які розповіли учням 6 класу гімназії № 10 багато цікавого про свій народ та його культуру.

Грецька культура багата своїми традиціями і звичаями. Вони беруть свій початок з часів Гомера і передаються з покоління в покоління протягом багатьох століть. Греки – гостинний та доброзичливий народ. Вони люблять і бережуть традиції. І не просто бережуть, а й активно їх розвивають. 11 жовтня секрети грецької знайомої та незнайомої мови розкривала наша гостя Світлана Макропуло, викладач Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького та вчитель грецької мови в національно-культурному товаристві «Еллада».

За допомогою презентації «Від Альфи до Омеги» вона розповіла хлопчикам та дівчатам про те, що грецька мова - одна з найдавніших мов світу і протягом багатьох століть постійно змінювалась у звучанні, граматиці, писемності. Мова, якою розмовляють в сучасній Греції, значно відрізняється від давньогрецької.

Школярі активно цікавились походженням своїх імен та згадували історію давно знайомих понять, таких як «психологія», «бібліотека», «логопедія», «телефон», «Мелітополь» тощо. 

Наступна зустріч в креатив-лабораторії відбудеться 12 жовтня.

Переглядів: 434 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі