Четвер, 28.03.2024, 16:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Червень » 7 » Доброта і милосердя врятують світ
09:51
Доброта і милосердя врятують світ

Багато років плідної співпраці об’єднують Центральну міську бібліотеку ім. М. Лермонтова і Мелітопольську  жіночу виправну колонію. Тож 5 червня бібліотекарі завітали сюди, щоб провести відкритий урок «Доброта і милосердя врятують світ»

Милосердя, доброта, благодійність з давніх часів були в традиціях нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість і немічність, порятувати хворого чи каліку, заступитися за беззахисного і скривдженого.

Впродовж зустрічі дівчата дізналися багато цікавого: коли і як в світі та Україні відзначаються Дні доброти, в яких країнах є пам’ятники Доброті.  Зацікавили вихованок розповіді про людей, що особливо потребують нашого милосердя і допомоги – людей з обмеженими можливостями. Багато з цих людей не занепадають духом, а сприяють розвитку людства. Серед них 32-й президент США Франклін Делано Рузвельт, видатний німецький композитор Людвиг ван Бетховен, англійський фізик-теоретик Стівен Гокінг, відомий американський актор Том Круз та інші.

Дівчата уважно слухали розповідь про Матір Терезу, яка  родом з Македонського міста Скоп’є (Греція). Ім’я цієї дивовижної жінки стало символом доброти і служіння найвищим ідеалам людства. Ця скромна тендітна жінка з чуйним серцем і натрудженими селянськими руками завжди виявлялася в найгарячіших точках земної кулі, щоб допомогти людям, сказати прості добрі слова, підтримати їх у важку хвилину. Вона була лауреатом Нобелівської премії миру, удостоєна найвищими світовими нагородами. Мати Тереза за покликом свого серця присвятила життя людям. Мабуть, неможливо назвати іншу людину, яка б принесла в наш світ стільки добра і милосердя.

Наприкінці уроку бібліотекарі побажали дівчатам, щоб кожна з них, осмисливши свою життєву позицію, стала добрішою, кращою, досконалішою.

Переглядів: 502 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі