Субота, 20.04.2024, 07:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Червень » 30 » До свята Івана Купала
13:01
До свята Івана Купала

Свято Івана Купала дійшло до нас ще з язичницьких часів. Припадає воно на 7 липня, день літнього сонцестояння. В ЦМБ ім. М. Лермонтова до цього свята оформлено книжкову виставку «Пливи, пливи, віночку…».

Виставка складається з двох розділів.

У першому розділі «Чарівні мелодії народних свят» представлені такі видання: «Свята, традиції, звичаї», «Народні обряди і свята», «Українська міфологія», «Українське народознавство», «Етнологія для народу», «Усна народна творчість» та інші. У зазначених книгах ви знайдете інформацію про культуру побуту українського народу, православні свята, звичаї, обряди, прикмети та повір’я.

У другому розділ «Ой, на Івана, ой, на Купала» йдеться про виникнення свята Івана Купала, про його історію та традиції українського народу.

Окрасою виставки стали книги В. Войтовича «Українська міфологія» та І. Нечуй-Левицького «Світогляд українського народу». Книга Валерія Войтовича «Українська міфологія» розповідає про надзвичайно багатий та яскравий світ української дохристиянської міфології – народні уявлення, звичаї та обряди, вірування і повір’я. Це погляд на духовну культуру предків, їхній світогляд, світосприйняття та ментальність.
У книзі Івана Нечуй-Левицького «Світогляд українського народу: ескіз української міфології» письменник викладає свій досвід осягнення світогляду рідної нації, співвідношення в ньому народних традицій, віри, науки, філософії, історії.
У розповідях постають зримі образи героїв української міфології. Також представлені періодичні видання з цікавими сценаріями до цього свята.

Запрошуємо відвідати нашу виставку та ознайомитися з духовною спадщиною і культурою українського народу.

Переглядів: 615 | Додав: admin | Теги: Івана Купала | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі