Четвер, 25.04.2024, 13:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Серпень » 20 » Бібліотеки презентують виставки до Дня Незалежності України
13:42
Бібліотеки презентують виставки до Дня Незалежності України

Напередодні головного свята нашої країни – ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ- співробітники міських бібліотек запрошують мелітопольців на різноманітні виставки.


До Дня Прапора України і Дня Незалежності України центральна міська бібліотека ім. М. Лермонтова традиційно оформлює у своїх вітринах панорамну виставку. Цього року вона має назву «В Україні наша доля й воля» та презентує монографії та історичні нариси вітчизняних і зарубіжних авторів про основні віхи становлення української державності. Також на виставці представлена література про видатних українців, які стали гордістю України.

Наприклад, унікальні архівні матеріали та свідчення очевидців познайомлять з українськими полководцями різних часів на сторінках книги Д.В. Табачника «Полководці України: битви і долі». А  в книзі Т.В. Чухліба «Гетьмани України-Русі: Від лицарів степу до правителів країни» на читачів чекають сповнені пригод і випробувань біографії козацьких ватажків.

Абонемент бібліотеки ім. М. Горького запрошує відвідати виставку «О Україно, мій коханий краю!», яка присвячена визначним місцям нашої країни, її історії та культурі. У  першому розділі «Рідні краєвиди» - видання, які розкриють мальовничі куточки та пам’ятні місця нашої Батьківщини. Другий розділ «Колись  було так» представляє книги з української етнографії.  У цьому розділі заслуговує на увагу історичний роман-трилер В. Савченка про козацькі часи «Золото і кров Сінопа». Наступний розділ виставки під назвою «Скарби народного мистецтва» знайомить із шедеврами народної творчості.

Співробітники  бібліотеки ім. Т. Шевченка  на книжковій виставці «Живи і міцній, Українська Державо!» підібрали видання не тільки про багату історію українського народу та про чарівну природу України, а й про традиції та звичаї нашого багатонаціонального краю.

Бібліотека ім. В. Маяковського чекає своїх читачів, щоб познайомити їх з чудовими краєвидами, зі звичаями та побутом українців, цікавими фактами про нашу неньку Україну на виставці-інсталяції «День народження Держави».

Не залишаться без святкового настрою й юні читачі дитячої бібліотеки «Мальвина». Для них підготовлені дві яскраві виставки: «Незалежна та єдина наша ненька Україна» та незвичайна виставка «Україно, я твоя краплинка!», яка стала своєрідним оберігом для юних читайликів. Головним експонатом виставки-оберіга є українська хата,  яка ожила завдяки лелеці на солом’яній стрісі та справжньому тину з вплетеними квіточками. Над хатинкою розправив свої стрічки український віночок, ніби яскрава веселка…

      


Бібліотекарі сподіваються, що цікаві книжкові експонати бібліотечних виставок не залишать байдужими тих, хто прагне збагатити свої знання з історії та культури рідної країни та стати справжнім її патріотом.

Переглядів: 3935 | Додав: admin | Теги: День Незалежності України, виставка-оберіг, виставки, виставка-панорама, виставка-інсталяція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі