П`ятниця, 26.04.2024, 16:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Квітень » 20 » Бібліотека майбутнього в уявленні мешканців мікрорайону
11:29
Бібліотека майбутнього в уявленні мешканців мікрорайону

13 та 18 квітня до громадського обговорення побудови нової моделі сучасної бібліотеки долучилась бібліотека-філія ім. М. Горького. Учасниками цього заходу стали мешканці мікрорайону та учні випускних груп МГ ПТО №24.

Гості дякували за цікаві заходи, які проводить бібліотека, але прозвучали побажання, про більш потужне анонсування їх проведення, використовуючи і прибудинкові інформаційні дошки, і місцеве телебачення.

Усі присутні були згодні з тим, що в наш час не дістає живого, дружнього спілкування. Отже, гостям бібліотеки мало бути пасивними спостерігачами дійства, вони бажають брати безпосередню участь у бібліотечних заходах. Як, наприклад, відбулось під час вечору відпочинку «Романсу звуки чарівні», коли глядачі із задоволенням співали разом із виконавцями програми. Висловлювалися побажання організовувати музичні програми. Учасники обговорювання дорослого віку рекомендували для цього підготувати заздалегідь усім тексти популярних пісень, знайти акомпаніатора-волонтера та разом виконувати улюблені пісні.

Молодь же чекає на комфортні зони відпочинку, де могла б в дружньому колі обговорювати та виконувати бардовські музичні твори. Учасники обговорення також пропонували організувати побільше гумористичних заходів.

А гарною традицією таких зустрічей, на думку дорослої аудиторії, повинно стати чаювання. На думку дорослої аудиторії, у невимушеній обстановці, зав'язуються знайомства з цікавими людьми, а співрозмовники відкриваються з неочікуваної сторони.

Присутні усіх вікових категорій схвалювали сімейний напрямок у роботі бібліотеки ім. М. Горького, бо сім’я є основою всієї громади.

Особливо приваблює відвідувачів можливість використання в бібліотеці ресурсів Internet для розвитку улюбленої справи. Адже не кожна людина має комп’ютер вдома, але кожен хоче навчитися працювати на ньому. Тому для початківців треба буде провести курс «Компьютер для чайников», а молоді стануть цікавими консультації з досконалого володіння комп’ютером.

Бібліотека, в свою чергу, висловила готовність докласти максимум зусиль, планувати та реалізовувати заходи з урахуванням побажань громади. Тим самим активувати міжособистісне спілкування, розвиток здібностей до самоосвіти дітей та дорослих, зробити дозвілля змістовним, комфортним, позитивним. 

Переглядів: 545 | Додав: admin | Теги: бібліотека майбутнього | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі