П`ятниця, 19.04.2024, 02:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Травень » 30 » Авторська зустріч з молодим поетом з Бесарабії Іваном Дерменжі
14:41
Авторська зустріч з молодим поетом з Бесарабії Іваном Дерменжі

29 травня в Центральній міській бібліотеці ім. М. Лермонтова відбулося знайомство з творчістю бессарабського поета болгарсько-гагаузького походження Івана Дерменжи.

Організаторами зустрічі виступили Центр болгаристики з лекторатом болгарської мови, літератури і культури МДПУ ім. Б. Хмельницького та Центральна міська бібліотека ім. М. Лермонтова.

Іван Дерменжи живе і працює в Одесі, в Мелітополь приїхав щоб презентувати свою нову збірку віршів "52 герца". Як розповів Іван, він - юрист за освітою, але поет за покликанням. Пише вірші з самого дитинства і завжди мріяв видати їх. І ось в лютому 2016 року мрія здійснилася: світ побачив збірку віршів "Избранное", в серпні 2017 вийшла друга книга "Синие и черные, как море...". А в травні цього року автор забрав з видавництва свою третю віршовану збірку "52 герца". Про що його вірші? Про переживання людей, про рідний край - Бессарабію, про красу природи, але більше - любовна лірика. Відмінною авторською манерою Дерменжи є поєднання різних віршованих розмірів, відсутність певного стилю, виняткова прямота в судженнях і визначеннях. Він пише російською, українською, болгарською, гагаузькою, німецькою мовами, але знає ще і англійську і французьку.

Гостями літературної зустрічі стали студенти МДПУ ім. Б. Хмельницького, бібліотекарі, члени болгарського національно-культурного товариства"Балкани", любителі поезії.

  

Відкрила літературну зустріч лектор болгарської мови, професор, доктор болгарської мови МДПУ ім. Б. Хмельницького Красіміра Колева. 

У теплій дружній обстановці вірші читав сам автор і студенти МДПУ ім. Б. Хмельницького Дар'я Цимбар і Катерина Дуднік.

 

У Мелітополі Іван уперше, говорить, є нові відкриття, певні враження від міста і людей. "Кожне нове місто - унікальне і тут живуть унікальні читачі. Для них я пишу вірші, прості в розумінні, хоча в них дуже багато сенсу. Я думаю, що безліч читачів саме це і приваблює в моїй творчості. Жіноча аудиторія - моя цільова аудиторія. Часто мені приходять відгуки про мою поезію. Одна читачка сказала, що мої вірші, як французькі духи, мають аромат, післясмак і з якоюсь "перчинкою". Вони викликають різні почуття: у когось це сльози, у когось - радість", - говорить Іван Дерменжи.

Після закінчення зустрічі всі охочі могли поспілкуватися з поетом під час фуршету і придбати збірки віршів.

30 травня він вже буде в Києві. Тут відкривається VIІI Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал – 2018". Дерменжи - один з двохсот авторів, офіційно зареєстрованих для участі в цьому важливому книжковому форумі. Тут відбудеться автограф-сесія поета і презентація його книги "52 герца", з якою познайомився Мелітополь.

Фотоальбом зустрічі

Переглядів: 558 | Додав: admin | Теги: презентація Дерменжи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі