Вівторок, 23.04.2024, 19:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Квітень » 22 » Зустріч з "живою книгою"
12:27
Зустріч з "живою книгою"

                                                                                  Весна така – аж небувало! – добра:
                                                                                         Яріє рунь. Димує оболонь, –
                                                                                         А в пам’яті димлять на плечах роби
                                                                                        Найперших з перших, що пішли в огонь…

Чорнобиль – нестерпний біль і невигойна рана українського народу, знак планетарної біди, що не знає ні відстані, ні кордонів. Від початку цієї техногенної й екологічної катастрофи минуло  30 років. І весь цей час дзвони Чорнобиля б’ють на сполох, попереджуючи про загрозу неконтрольованого атому. Цю трагедію неможливо стерти з пам’яті, адже її наслідки ми досі відчуваємо у власному житті.
Чорнобильська трагедія – одне з найстрашніших лих не тільки для України, а й для усього людства. І волею долі епіцентром ядерної аварії стала саме наша багатостраждальна українська земля.
Кожного року ми повертаємося пам'яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.

З метою виховання небайдужості до минулого і майбутнього своєї держави, співчуття до чужого болю як до свого, почуття любові до людини, землі,  напередодні відзначення 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи  в центральній бібліотеці ім. М.Ю. Лермонтова був проведений захід у форматі «жива книга» «А думалось, що атом той слухняний».

 

На зустрічі був присутній ліквідатор аварії Петро Олексійович Партасюк.  У 1986 році він працював заступником керуючого трестом "Мелітопольагробуд" та був призваний на військові збори на 180 діб. На станції і в самому Чорнобилі йшла ліквідація випромінювання. Основна робота була спрямована на будівництво саркофага і на відновлення роботи 3-го блоку.

 

Спільно з представниками радіаційної безпеки Петром Олексійовичем обстежувалися робочі місця і призначалася тривалість робочого дня - від цього залежало здоров'я і життя людей. З 18 офіцерів призваних із запасу, на сьогодні залишилося в живих лише 2 людини, Петро Олексійович серед них.
На зустріч з «живою книгою» завітали студенти  вищого професійного  училища № 40 та учні спеціалізованої школи-інтернату «Творчість».

 

До Дня Чорнобильської трагедії у читальному залі  було організовано книжкову виставку «Вічні дзвони подвигу й скорботи», вона розповідає про чорний квітневий день, коли стався вибух на 4-му енергоблоці ЧАЕС, про подвиг ліквідаторів–чорнобильців, про гіркі наслідки катастрофи для всього людства. На виставці також представлені художні твори, присвячені трагічній сторінці нашої історії.

Читачів та гостей міста запрошуємо відвідати виставку!

Переглядів: 528 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі