П`ятниця, 29.03.2024, 11:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна  Мій профіль Вихід Вхід                                                                               
Про ЦБС
Користувачам
Статистика

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Грудень » 12 » Відбулися обговорення напрямків розвитку освіти для дорослих у форматі «Світового кафе»
13:10
Відбулися обговорення напрямків розвитку освіти для дорослих у форматі «Світового кафе»

11 грудня в приміщенні ПК ім. Т. Шевченка відбулися обговорювання напрямків розвитку освіти для дорослих в Мелітополі в рамках нового соціального проекту «Картування громад як інструмент для впровадження політики «Місто, що навчається». Цю зустріч у форматі «Світового кафе» проводили співробітники Центру соціологічних досліджень МДПУ ім. Б. Хмельницького. 

У заході взяли участь, як структури, активно задіяні в освітніх процесах дорослого населення - це представники міського центру зайнятості, територіального центру соціального обслуговування, релігійних конфесій, громадських та волонтерських організацій, навчальних закладів та бібліотек, так і активні громадяни, які зацікавлені у навчанні та підвищенні кваліфікації впродовж життя.

 

Учасники WorldCafе мали можливість у форматі обговорення «за столиками» визначити освітні потреби громадян міста, з’ясувати ціннісні  якості вже наявних «освітніх послуг впродовж життя» та не тільки запропонувати нові форми проведення навчання, а й окреслити підводні камені в цьому процесі та механізми їх подолання. 
Після жвавих дискусій представники від задіяних в обговоренні груп, презентували командні напрацьовки кожного столу. Таким чином, в невимушеній атмосфері формату «Світового кафе» були вироблені рекомендації щодо запровадження політики «місто, що навчається» відповідно до потреб членів громади. 

 

   

Пропозиції учасників зустрічі та узагальнені результати анкетування мелітопольців та фокус-груп, які вже відбулися на базі міських бібліотек, будуть опрацьовані Центром соціологічних досліджень МДПУ ім. Б. Хмельницького та презентовані органам влади та громадськості для подальшого впровадження. В кінцевому результаті мелітопольці отримають спеціальний довідник «Освітні послуги впродовж життя. Довідник мелітопольця» та буде підготовлена електронна мапа освітніх ресурсів міста Мелітополя із використанням технології map.google.com.ua.

Організатори заходу дякують за плідну співпрацю всім небайдужим мешканцям, які відгукнулися на запрошення та взяли участь у проекті, який має надати більше можливостей для розвитку освіти дорослих у нашому місті!

Проект «Картування громад як інструмент для впровадження політики «Місто, що навчається» здійснюється в рамках реалізації Всеукраїнського проекту «Містки громадської активності» за підтримки Європейського Союзу та при партнерстві ГО «Центр культурного менеджменту» (Львів), Благодійного фонду «Помагаєм» (Дніпро), Української бібліотечної асоціації, Фонду розвитку інформаційного суспільства (Варшава).

В Мелітополі участь у цьому проекті ініціювали Громадська організація «Мелітопольська волонтерська група «Патріот», Благодійна організація «Благодійний фонд «Шкільне джерело життя» разом з централізованою бібліотечною системою.

Переглядів: 632 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Європа-це ми
BookCrossing
Наші партнери
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук

Сайт створений при підтримці ЕГФ ЗНУ в м.Мелітополі